Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 15 d'abril de 2024   |   05:27
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Imatge de l'acte de celebració del 20è aniversari de DO Oli.
30/09/2022 | 10:30
La DO Oli de Mallorca celebra 20 anys d'oli de qualitat
Rosa Ferriol

L'entitat, que celebra el seu aniversari a Can Tàpera, destaca que "el producte ha aconseguit tenir el prestigi que mereix tota la feina que hi ha darrere de la denominació d'origen".

La DO Oli de Mallorca està d'aniversari. Compleix dues dècades. "Són 20 anys de Denominació d'Origen, cosa que significa que sortim de l'adolescència per assentar-nos de manera definitiva", així ho assegura Joan Mayol, president de l'entitat que ahir a la nit va celebrar el 20è aniversari en un acte institucional a Can Tàpera. Ja amb 20 anys a l'esquena, la DO Oli de Mallorca té el repte "d'estar més present a les taules de les famílies i dels establiments de l'illa". Per això, assegura el president, "ens comprometem a mantenir la màxima qualitat de l'oli, a servir amb tota la il·lusió a la gastronomia i contribuir a una alimentació més saludable de tots els illencs". Joan Mayol deixa clar que en aquests moments l'oli de Mallorca "s'ha establert definitivament, hem aconseguit tenir el prestigi que mereix tota la feina que hi ha darrere de la DO Oli de Mallorca". I és que "hi ha més de mil famílies que són productors d'olives que acaba transformada en oli i, per tant, no parlem de poques empreses sinó que tenim una base social important que volem consolidar", afegeix Joan Mayol, que lamenta que la campanya d'aquest any no sigui bona. "La climatologia no hi ha acompanyat. A les finques de secà, la producció és baixa però tenim un avantatge i és que la climatologia ha estat la gran enemiga de la mosca de l'olivera, per tant, la qualitat serà bona", resumeix.

En el transcurs de l'acte de celebració del 20è aniversari, la DO Oli de Mallorca va lliurar 20 diplomes per agrair el suport en aquest camí que va començar a recórrer fa dues dècades. A l'acte no van faltar autoritats com la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, i la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

Entre les distincions, destaquen cinc persones que fa vint anys que estan inscrites a la DO. "Són cinc de molts que fa 20 anys que són a l'entitat", reconeixen. Ells són: Pep Solivellas, Tomeu Arbona, Pere Joan Suau, Magdalena Seguí i Lluís Bezzina.

També hi va haver menció especial per als comercialitzadors que des del primer moment van apostar pel producte com Fet a Sóller, Eroski, Dufree o El Corte Inglés. Així mateix, en el seu 20è aniversari Oli de Mallorca va voler premiar els mitjans de comunicació que també han contribuït a comptar la tasca de la DO com a Diario de Mallorca, el diploma de la qual va recollir la directora Marisa Goñi. Última Hora, IB3 Televisió i la periodista Conxa Rosillo també van rebre la seva distinció.

Un altre dels diplomes lliurats de la vetllada va ser per a Mateu Morro, que el 2002 era el conseller d'Agricultura que va signar el decret de creació de la denominació d'origen. La tafonera Catalina Alcina, el xef Koldo Royo, el tècnic Federico Martín o la Promoció Econòmica i producte local també van ser distingits. Aquest dia tan especial, no va faltar el president d'honor de la DO Oli de Mallorca, Pep Oliver. A més, es van lliurar diplomes a Toni Piña i Sebastià Solivellas, que també van presidir l'entitat. Després de l'acte institucional, els convidats van brindar pels 20 anys de la DO en un sopar amenitzat per la música de Marta Elka i Toni Pastor.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a