Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   18:26
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La font del carrer de Sa Lluna
21/09/2022 | 15:37
La font s'haurà de desmuntar
saveu.cat

La font del carrer de Sa Lluna s'haurà de desmuntar després que s'hagi localitzat una fuita a la canonada que la proveeix d'aigua potable. El tub danyat es troba a la part posterior del frontis de la font, el que obligarà a desfer-la per tal de substituir la canonada.

Els treballs seran realitzats a partir de la propera setmana, segons han avançat fonts de les Cases de la Vila, que confien que en pocs dies pugui estar reparada. La fuita ha provocat una filtració d'aigua a l'immoble on està instal.lada.

La font del carrer de sa lluna, el brollador i la font de la Plaça de la Constitució, es varen crear l'any 1812 de la mà del bisbe Bernat Nadal, que va finançar la seva construcció i la conducció d'aigua des de la font de s'Ullet. Una de les condicions que va establir el benefactor és que la de Sa Lluna havia de tenir un raig continu d'aigua. Aquestes fonts es varen habilitar per acabar amb els problemes de salobritat pública que aleshores tenia el centre de Sóller, ja que aleshores els veïnats s'abastien de fonts contaminades.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a