Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   18:32
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El cartell que anuncia el ral·li d'aquest dissabte.
16/09/2022 | 16:25
Deià, contra el ral·li que els aïlla
G.M.

Els set regidors de la corporació de Deià, encapçalats pel seu batle Lluís Apesteguia, han signat avui una carta que han fet arribar a la Direcció General de Trànsit, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca en protesta per la celebració, demà dissabte, del Ral·li Vall de Sant Pere que mantendrà incomunicat el poble entre les 8 del dematí i les 13:30 del migdia.

No és la primera vegada que Deià protesta pel tancament de l’única carretera que connecta el municipi amb Sóller o Valldemossa. Asseguren el batle i els regidors de Deià “no tenir res en contra de la celebració de ral·lis allà on siguin compatibles amb l’entorn humà i natural”, però consideren “que aquesta prova és una nova demostració que les institucions supramunicipals no entenen els problemes que vivim a la Serra de Tramuntana i en concret al municipi de Deià”.

L’Ajuntament de Deià convida aquestes tres institucions a “recapacitar, deixar enrere visions disneylanditzadores d’aquesta comarca i intervenir-hi pensant de forma prioritària amb els habitants i treballadors, atès que només serà un espai atractiu al visitant si segueix essent un espai viu i viscut”.

El consistori deianenc rebutja el tancament de la carretera durant cinc hores i mitja demà dematí i la suspensió de les freqüències de transport públic que els connecta tant amb Sóller com amb Valldemossa.

Mostra també la seva “estupefacció davant el fet que l’informe negatiu emès per aquest Ajuntament dia 30 d’agost, arran d’una sol·licitud feta pel Consell de Mallorca, no hagi servit per evitar els perjudicis que ja hi apuntàvem”.

Asseguren des de l’Ajuntament que els provoca “tristor” el fet de “veure que per part de les institucions supramunicipals i de forma reiterada no es té en compte ni es prioritzen els drets dels habitants i treballadors de Deià davant de competicions esportives de caire privat”.

Al mateix temps demostren “incomprensió” davant el fet que les institucions permetin una prova automobilística a la Serra de Tramuntana “quan les mateixes administracions que l’autoritzen són incapaces d’impedir les carreres il·legals que malauradament es realitzen a la nostra comarca”.

Amb tot, manifesten que no tenen cap dubte de l’honorabilitat organitzativa per part dels responsables del “Ral·li Vall de Sant Pere”, però sostenen que “la celebració d’un esdeveniment d’aquestes característiques esdevé un reclam i una promoció de les que es fan il·legalment”.

Els regidors tanquen la carta manifestant-se en contra d’una prova automobilística d’aquestes característiques. Sostenen que “fa de reclam i promociona l’ús del vehicle, a una carretera saturada, perillosa per la seva naturalesa estreta i sinuosa, i que atravessa pobles com el nostre. A més, cal tenir en compte que la Serra de Tramuntana és un espai protegit i fràgil, característiques poc compatibles amb la polució i la contaminació acústica que provoca un ral·li, sense oblidar el perill d’incendi que existeix a la contrada”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a