Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   17:12
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un punt de recollida de residus de Sóller, gestionat per Sóller 2010 i Sóller Recicla.
17/09/2022 | 09:30
Sóller implantarà la recollida de fems porta a porta en un any
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller preveu implementar al municipi la recollida de residus porta a porta a partir del proper any, un exercici que vendrà acompanyat per alguns canvis com la renúncia de Sóller Recicla a prorrogar el contracte d’explotació del servei de recollida selectiva. De fet, el municipi preveu implementar el sistema porta a porta amb el canvi de gestió de la recollida.

Així ho va deixar entreveure el batle de Sóller, Carles Simarro (PP), en el plenari de dimarts en resposta a la pregunta formulada des de la bancada de Més per Sóller. La seva portaveu, Laura Celià, va exposar carències en el servei, l’existència de punts de recollida en mal estat i va reclamar un pla de millora de la recollida selectiva. En la seva resposta, el batle va augurar un “canvi en el model de gestió dels residus molt important” a partir del proper any.

Així, Simarro va exposar els seus plans que suposaran la desaparició de tots els contenidors destinats a la recollida de fems perquè el sistema de recollida passarà a ser el de porta a porta. El sistema, ja existent a altres municipis, consisteix en fer una recollida diària per fracció de fems amb bosses específiques i sense necessitat de contenidors.

El batle va afegir que els diferents partits que integren el consistori seran citats properament “per decidir quin model s’implanta a Sóller”, el qual “haurà de ser el més eficaç, còmode i sostenible” per al municipi.
La implementació de tots aquests canvis no seran una realitat fins, almenys, el setembre del proper any. Sóller Recicla, la concessionària de la recollida selectiva, va anunciar recentment la seva intenció de finalitzar el contracte el proper setembre, renunciant a la pròrroga a la que té dret d’acord amb les clàusules vigents actuals.

Sóller Recicla

El batle va aprofitar la seva intervenció per fer una defensa del servei que dur a terme Sóller Recicla. A més de mostrar-se comprensiu amb les intencions de continuar prestant servei més enllà del setembre de 2023 “perquè lògicament els costs de servei han canviat molt en els darrers anys degut a la pujada del preu del carburant i dels costs de funcionament”, Simarro va defensar el funcionament de la concessionària “amb la que l’Ajuntament no té cap problema”. En quan a la situació dels punts de recollida i el mal estat de conservació d’alguns d’ells denunciat per Més per Sóller, el batle va atribuir-ho a l’“incivisme”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a