Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 4 d'octubre de 2022   |   19:12
 
Enquesta  
S’ha de protegir el jardí de Can Canals, malgrat costi doblers a l’Ajuntament?


No
 
Fotografia que mostra l'estat actual de les instal·lacions.
19/08/2022 | 11:45
Concurs d'idees per decidir el futur de l'Infante Lois
SaVeu


L’Ajuntament de Sóller convocarà un concurs d’idees per definir com serà el futur aparcament subterrani i les instal.lacions esportives que acollirà en superfície. El municipi preveu que el citat concurs estigui resolt abans de finals d’any perquè les obres puguin iniciar-se el proper any.

Per dur a terme la convocatòria, l’Ajuntament ha encarregat un avantprojecte a un arquitecte extern que servirà de punt de partida a les iniciatives que puguin presentar els arquitectes que es presentin al concurs. El batle de Sóller, Carles Simarro (PP), ha explicat que el concurs “serà similar al que va convocar l’Ajuntament per decidir com es restaurava el teatre Defensora Sollerense”. En aquesta ocasió, ha puntualitzat, “servirà perquè es presentin diferents propostes de com reordenar els equipaments esportius en superfície i com haurà de ser l’aparcament subterrani”. Segons el batle “hi ha consens de què baix l’Infante Lois hi ha d’haver un aparcament”, però les diferències sorgeixen a l’hora de decidir quines instal.lacions ha d’acollir el recinte. Per això “creim que la millor opció és convocar un concurs perquè diferents arquitectes presentin les seves propostes”, ha assenyalat el regidor, que ha apuntat a la propera tardor com la data per a la convocatòria del concurs. La iniciativa es finançarà amb recursos procedents del superàvit. El que queda per decidir, entre d’altres qüestions formals i tècniques, és el premi que percebrà l’equip tècnic que finalment guanyi el concurs, unes qüestions que Simarro preveu tancar de cara al mes de setembre.

Per altra banda, fonts municipals han explicat que la convocatòria del concurs persegueix també descarregar els serveis tècnics municipals de la feina de preparar el projecte definitiu de l’obra.
En qualsevol cas, la transformació del recinte del Port d’acord amb el que preveeixi el projecte guanyador no començarà a desenvolupar-se fins al proper any. Es finançarà, en part, amb el superàvit de 2022.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a