Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 4 d'octubre de 2022   |   18:14
 
Enquesta  
S’ha de protegir el jardí de Can Canals, malgrat costi doblers a l’Ajuntament?


No
 
Les instal·lacions de Sóller Recicla estan situades al polígon de Son Angelats.
19/08/2022 | 10:15
Sóller Recicla es planta
SaVeu


Sóller Recicla, la concessionària del servei de recollida selectiva de residus, ha comunicat a l’Ajuntament que el setembre de 2023 deixarà de prestar els seus serveis al municipi per posar fi al contracte que manté amb el municipi des que se li va adjudicar el servei. L’empresa al.lega que està treballant a pèrdues després que hagi multiplicat per cinc la seva feina de recollida sense que l’Ajuntament li hagi compensat econòmicament l’augment de l’activitat per damunt la recollida en el contracte rubricat el setembre de 2013.

A través d’un escrit que la concessionària ha remès a les Cases de la Vila, Sóller Recicla explica que l’empresa està treballant a pèrdues. Assenyala que la seva feina s’ha arribat a multiplicar per cinc en comparació al 2013 però per contra l’Ajuntament li segueix pagant el mateix. Actualment percep uns 17.000 euros mensuals per la tasca d’una recollida selectiva i tractament de residus que des de fa anys està realitzant molt per damunt del que estipula el contracte amb l’Ajuntament. L’empresa assenyala que ha intentat negociar la modificació del contracte per compensar la feina que fa per damunt del que estipula l’acord però fins ara tan sols ha obtengut llargues. I en alguns casos ni tan sols resposta.

Per aquest motiu, l’empresa anuncia un any abans que s’acabi el contracte que renunciarà al dret reconegut d’accedir a una pròrroga del servei (de fins a un màxim de cinc anys per mutu acord de les dues parts) a partir del proper any si no se li modifica el contracte i que deixa les portes obertes perquè el municipi convoqui un altre concurs públic per adjudicar el servei.

A través d’un minuciós informe, l’empresa informa a l’Ajuntament que la recollida selectiva ha anat en constant increment des de l’any 2013 quan va rebre el contracte. Explica que està assumint tasques que sobrepassen el que va firmar amb l’Ajuntament i, en conseqüència, reclama una modificació de l’acord bilateral per tal de veure compensada la seva feina per acabar amb la situació d’haver de treballar a pèrdues.
L’empresa ha incrementat tant el personal com la flota de vehicles. Sóller Recicla disposa actualment de 15 treballadors en nòmina (front als tres que tenia en el 2013) i una flota de sis camions que s’ocupen de realitzar la recollida selectiva de paper, vidre i cartró, la retirada d’objectes voluminosos al carrer, el servei de recollida domiciliària i de deixalleria que té instal.lada al polígon de Son Angelats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a