Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 5 de març de 2024   |   16:07
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Una edificació en construcció al Port de Sóller.
06/08/2022 | 09:30
Rècord en la venda d'immobles dels darrers cinc anys
SaVeu

Una venda cada dos dies. Sóller ha assolit un rècord en el nombre de transaccions immobiliàries registrades durant el primer trimestre i s’hauria de retrocedir fins l’any 2017 per trobar un inici d’any tan prolífic per al sector immobiliari al municipi.

Les dades recopilades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana així ho corroboren, ja que indiquen que entre els mesos de gener i març a Sóller es va registrar un total de 46 transaccions immobiliàries, una xifra que, per altra banda, gairebé duplica la que es va donar en el mateix període de l’any passat. Les dades serveixen per confirmar el bon moment que travessa el sector immobiliari a Sóller, tot i l’imparable preu que està assolint l’habitatge que també registra uns valors molt elevats.

Tendència a l’alça

Les dades del ministeri apunten que s’hauria de retrocedir fins l’any 2017 per trobar un primer trimestre tan prolífic, quan aleshores es varen registrar 47 operacions immobiliàries tancades davant notari. Durant els anys de la pandèmia, les xifres varen anar registrant uns valors més moderats però, una vegada que el retrocés de crisi sanitària ha propiciat el rebot de l’economia, el sector de la compravenda de cases ha registrat un repunt més que destacable. Les dades del primer trimestre venen a confirmar la tendència a l’alça que es va anar registrant durant l’any passat.

Una altra dada que aporta el primer trimestre és que el mercat es centra en l’habitatge de segona mà. I és que 45 de les operacions s’han registrat en vivenda usada i tan sols una ha estat per a la transacció d’un habitatge sense estrenar.

Durant l’exercici de 2021 a Sóller es varen registrar un total de 153 operacions, mentre que a l’any anterior la xifra va ser més moderada, amb 117 operacions, tenint en compte que va ser l’exercici del confinament. En l’any immediatament anterior a la pandèmia el nombre d’operacions va ser de 137, una xifra que des de l’any 2017 estava anant a la baixa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a