Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 29 de setembre de 2023   |   11:10
 
Enquesta  
S’ha de prohibir l’estacionament a la carretera de desviació?


No
 
La nova embarcació té una eslora de 8 metres.
30/07/2022 | 09:30
El primer llaüt elèctric del Port
SaVeu

La naviliera Barcos Azules ha fet una passa més en la innovació ja que aquests dies ha posat en servei el primer llaüt completament elèctric del Port de Sóller que es destinarà a fer excursions marítimes per la costa de Sóller.

Es tracta d’una embarcació tradional mallorquina batejada amb el nom de “Calobra I” que té una eslora de vuit metres i una mànega de 2’5 que pot assolir una velocitat màxima de fins a vuit nusos. La barca està equipada amb bateries que li atorguen una autonomia de navegació de vuit hores amb una velocitat de creuer de sis nusos, segons ha explicat Óscar Mayol, responsable de la naviliera amb seu al Port de Sóller.

Una vegada que estigui totalment equipada, l’embarcació disposarà de vela llatina i tots els elements que caracteritzen les embarcacions tradicionals. Es dedicarà al lloguer xàrter nàutic, un segment que ha anat a l’alça en els darrers anys. El llaüt ha estat construït amb fibra de vidre i ja roman amarrada al Port de Sóller des de fa uns dies.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a