Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 29 de març de 2023   |   15:16
 
Enquesta  
T’agraden els nous indicadors?


No
 
Les garroves, madurant.
17/07/2022 | 09:30
El preu de la garrova serà encara més alt
SaVeu

El preu de la garrova no para de pujar i les expectatives de negoci d’aquesta temporada de 2022 són encara millors que les de l’any passat, un any de rècord per l’elevat preu al qual es va pagar el garroví.

Miquel Gual, president de la Cooperativa de Sóller, reconeix que la producció de garrova serà enguany sensiblement inferior a la de l’any passat. “Estam parlant d’un descens del 25%”, explica, tot i que també parla que “no a totes les zones de Mallorca serà igual” i que fins i tot és possible que en alguna àrea la producció sigui major que l’any passat.

El garrover és un arbre constant i agraït. No sol presentar grans canvis de producció entre una temporada i l’altre, no és atacat per plagues, ni tampoc per insectes. Les gelades de l’hivern no l’afecten perquè no es produeixen en un moment de floració o debilitat. No necessita tractaments.

“L’enemic més gros que té el garrover a les Illes Balears és el vent”, explica Gual, però enguany no ha afectat.
El que sembla del tot previsible és que el preu augmenti respecte de l’any passat. El 2021 es va aconseguir un preu rècord d’entre 1 i 2 euros el quilogram. Els pagesos varen fer l’agost amb un producte que, alguns anys enrere, es pagava a vint cèntims.

I enguany l’augment de preu compensarà, sens dubte, el descens de la producció, segons adverteix Miquel Gual, que no s’atreveix a donar xifres exactes perquè el preu del garroví encara no s’ha pactat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a