Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de desembre de 2021   |   08:45
 
Enquesta  
Estàs d’acord en la creació del vial peatonal que uneixi Gran Via i l’aparcament de Cetre per dins Can Pitera?


No
 
Els treballs es faran a la zona de Sa Mola.
05/11/2021 | 10:30
Obres per evitar despreniments
R.V.S.

Dilluns que ve, dia 8, havien de començar les obres d'estabilització dels talussos del vial i la vorera de vianants de la carretera de Sóller al Port de Sóller, a l'altura de la boca del túnel de Sa Mola. Aquesta actuació consistirà en l’execució d’una sèrie de mesures de protecció contra despreniments rocosos dels talussos del tram afectat per augmentar la seguretat dels vianants i dels vehicles que passen per la via. Una vegada acabats els treballs es repararà la marquesina de fusta danyada.

No obstant això, l'inici de les obres s'ha posposat fins dia 15 de novembre. La motivació principal és que l'empresa contractista de l'obra, que ha de desplaçar materials, maquinària i personal des de la península per via marítima, ha vist ajornat el transport uns dies per causa del temporal que ja està afectant la zona mediterrània i que ha de continuar els propers dies.

Les diferents actuacions previstes causaran diverses restriccions de trànsit. En concret, es prohibirà la circulació de vianants per la vorera en tot el tram mentre durin les obres i en horari de feina. Es preveu un pas de vianants alternatiu durant aquest horari per l'accés construït al marge esquerre de la carretera, entre la carretera i la via del tramvia. A més, hi haurà restriccions amb possibilitat de passos alternatius i talls puntuals del carril de circulació en direcció al Port de Sóller.  

Es tracta d’una zona on la carretera que transcorre en direcció al Port de Sóller s’encaixa amb el massís rocós de Sa Mola abans de l’entrada al túnel que duu el mateix nom. Són materials calcaris excavats mitjançant explosius per construir el túnel amb diferent graus d’alteració i fracturació que fan que l’erosió que presenten sigui important en alguns punts. Així, en aquesta zona es produeixen despreniments rocosos de diversa magnitud i amb certa freqüència i, per això, s'actua amb aquest projecte per evitar que suposin un risc i aportar seguretat a la zona. Aquest tram de carretera ja disposa d’algun tipus de proteccions contra despreniments que ara s'ampliaran.

Abans, es faran tasques de sanejament i neteja de blocs inestables als talussos implicats perquè els treballadors puguin fer les obres previstes amb seguretat.

En finalitzar els treballs d'estabilització dels talussos, es repararà la marquesina de fusta que, en l'actualitat, es troba molt deteriorada.

El pressupost d'aquestes obres és de 25.813 euros i el termini màxim previst d'execució és de dos mesos.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a