Diari digital de la comarca de Sˇller
Dilluns, 19 d'abril de 2021   |   17:51
 
Enquesta  
EstÓs d'acord amb la suspensiˇ dels actes de la Fira: pregˇ i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
Imatge de la zona portuÓria de Sˇller
08/04/2021 | 15:25
Ports bonificarÓ terrasses i amarratges
saveu.cat

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i Ribas, acompanyat del director de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, i de la gerent de Ports IB, Cristina Barahona, ha comunicat,  als representants del sector nàutic, l'ampliació de les bonificacions de taxes portuàries aprovades el 2020 al sector nàutic, els pescadors i terrasses, així com l'extensió de les ajudes als locals comercials i de restauració ubicats als ports autonòmics de gestió directa. 

Les mesures, que es tramitaran a través d'una disposició legal que aprovarà la bonificació de les taxes portuàries que estan previstes a la Llei 11/1998 de 14 de desembre, estaran vigents des de  l'1 de gener (amb caràcter retroactiu) fins el 30 de juny d'aquest any. 

Tot i que per ara, la proposta es vincula als primers sis mesos del 2021, des de Ports IB hi ha el compromís d'avaluar la situació un cop acabi aquest període, per tal de decidir si un cop més és necessari ampliar les bonificacions durant la resta de l'any.

Amb la intenció d'incentivar la recuperació econòmica del sector empresarial lligat al sector nàutic Ports IB ha impulsat l'ampliació de la bonificació del 50% de les taxes que graven:

  • L'ocupació pel que fa a la realització d'activitats industrials i de serveis com els varadors i les terrasses dels locals comercials.
  • L'amarratge de les embarcacions i vaixells destinats al transport marítim no regular de persones com les “golondrines”.
  • L'amarratge de les embarcacions destinades al lloguer a terceres persones i les embarcacions matriculades en la llista 6 destinades a activitats subaquàtiques (busseig) i activitats de temporada a platges i costa (com ara el vol nàutic, l'esquí-bob, el lloguer de motos aquàtiques o l'esquí aquàtic, entre d'altres).
  • El subministrament d'aigua i electricitat per a les embarcacions de pesca professional, les embarcacions destinades al lloguer a terceres persones i les embarcacions matriculades en la llista 6 destinades a activitats subaquàtiques (busseig) i activitats de temporada a platges i costa (com ara el vol nàutic, l’ esquí-bob, el lloguer de motos aquàtiques, l’ esquí aquàtic).
  • Els magatzems per a pesca

Per altra banda, en relació a les activitats de restauració i comerç no incloses a les bonificacions que varen ser aprovades durant l'any passat, Ports IB ha proposat realitzar una bonificació retroactiva, des del passat 14 de març de 2020, i que es perllongarà fins el 30 de juny del 2021, que afavorirà als concessionaris d'establiments dedicats a aquests serveis.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a