Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 19 d'abril de 2021   |   18:12
 
Enquesta  
Estàs d'acord amb la suspensió dels actes de la Fira: pregó i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
Josep Pomares, preparant la cuina pasqual.
03/04/2021 | 09:37
Dies de panades i robiols
J.M.

És temps de coronavirus, però també és temps de Pasqua. I no hi ha pandèmia que aturi les tradicions més arrelades d’aquesta terra i aquests dies a la majoria de llars no hi falta la farina, el saïm o el cabell d’àngel, que pastats a mà donaran forma als productes gastronòmics de la cuina tradicional d’aquestes festes.

Els dies de festa i de toc de queda obligat donen pas a la gastronomia més genuïna de Pasqua de la mà dels crespells, els robiols i les panades que no faltaran.

De receptes, n’hi ha moltes i variades però l’essència de panades i robiols és la mateixa que va de casa a casa, de cuina a cuina.

La d’enguany encara és una Setmana Santa molt allunyada de la que es coneix tradicionalment, però també és veritat que és bastant diferent a la de l’any passat quan el confinament estricte va impedir realitzar qualsevol tipus de celebració. Si bé és cert que enguany encara imperen les restriccions, la celebració de la Setmana Santa segueix fidel a la tradició.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a