Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 19 d'abril de 2021   |   18:33
 
Enquesta  
Estàs d'acord amb la suspensió dels actes de la Fira: pregó i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
Acte de donació de la maqueta, avui
24/03/2021 | 16:03
Un trull a escala per a la cooperativa
saveu.cat

La cooperativa agrícola Sant Bartomeu ha rebut un curiós regal: una reproducció a escala del trull d'una tafona que ja es pot contemplar a la sala de vendes de la seva botiga.

Es tracta d'una reproducció a escala 1:3 de la tafona de la finca de Can Cuart (Biniaraix) que han construït durant gairebé mig any de feina els sollerics Bartomeu Frau, Josep Sunyer i Xim Buades. El primer s'ha centrat en treballar la pedra, Sunyer en els plànols i la direcció tècnica, mentre que Buades ha treballat les peces fetes amb metall. El proper projecte en el que ja hi estan fent feina consisteix en reproduir a escala les rentadores de Biniaraix.

Els tres autors de la maqueta han fet entrega oficial del trull a la cooperativa en un acte en el que hi han pres part membres del consell rector encapçalats pel seu president, Miquel Gual, qui ha agraït la donació i ha posat en valor la tasca per a la preservació a escala dels elements etnològics i patrimonials de la Serra.

A més del trull cedit avui, Bartomeu Frau ha construït una reproducció del molí fariner de la finca de Raixa, que es pot contemplar al museu de Can Xoroi de Fornalutx i una sínia que està instal.lada als horts de la finca de Sa Vinyassa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a