Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de febrer de 2021   |   23:36
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
Jaume Bestard i Carles Simarro, signant el nou pacte.
12/02/2021 | 11:12
El PP i el PI firmen per sorpresa un nou pacte
SaVeu

El PP i el PI varen firmar ahir per sorpresa un nou pacte de governabilitat en el que els regionalistes fixen un termini de dos anys per escometre dos projecte de calat en matèria urbanística: la revisió integral del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i dotar les zones d’hort i taronger amb servei de clavegueram.

Curiosament el pacte es va firmar, i en conseqüència es va fer públic, tan sols 24 hores després que Carles Simarro i Sebastià Aguiló mantenguessin un forta discusió en el si de la junta local de govern. Ara mateix el PP i Aguiló es miren com els fesols.

Coincidència o no, PP i PI reiteren els llaços de convivència mútua en el govern municipal que varen subscriure ara fa un any, tot just abans que es declaràs la pandèmia. Aleshores els acords assolits eren més eteris, mentre que els actuals són més tangibles.

L’acord fet públic als mitjans estableix un termini de dos anys (de gener de 2021 a gener de 2023) perquè l’Ajuntament dugui a terme una revisió integral del Pla General amb la finalitat d’adequar-lo als temps actuals. El que està en vigor data de 1998. Per altra banda, els dos partits es comprometen a dotar dins aquests dos anys les zones d’horts i taronger amb servei de clavegueram. Els dos partits es comprometren a treballar “de forma transversal” fent “feina d’equip” però evitant la “ingerència” en les competències de cada regidoria. Les dues formacions es comprometen igualment a fomentar el diàleg amb l’oposició per a la “recerca de consens en matèries d’acció política que siguin sensibles a tota la ciutadania”.

La firma de l’acord va anar a càrrec de Carles Simarro, per part del PP, i per l’únic regidor del PI, Jaume Bestard, titular de la cartera d’Urbanisme i peça clau per a la governabilitat de Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a