Diari digital de la comarca de Sˇller
Diumenge, 28 de febrer de 2021   |   23:20
 
Enquesta  
Creus que tornarÓ el peatge al T˙nel de Sˇller?


No
 
El tren estÓ aturat des de l'estiu passat.
13/02/2021 | 07:28
El tren seguirÓ aturat fins juny
SaVeu

Les màquines i vagons del Ferrocarril de Sóller seguiran immòbils a l’estació durant uns quants mesos més. L’empresa ha sol.licitat al Govern una pròrroga en l’autorització que li va permetre suspendre els serveis l’agost passat com a conseqüència de la dràstica baixada de passatgers fruit de la pandèmia per coronavirus.

Fonts consultades han explicat que l’empresa sollerica ha sol.licitat autorització a la Conselleria de Mobilitat per mantenir el tren aturat fins al proper 31 de maig. L’actual permís acabava ahir dijous, per la qual cosa aquesta setmana es va remetre a Mobilitat la documentació sol.licitant allargar l’aturada.

La data fixada pel Ferrocarril és orientativa, ja que la represa de l’activitat dependrà de diversos factors: l’evolució de la pandèmia, l’existència o no de restriccions i el fluxe de visitants que aleshores pugui tenir l’illa en funció del que permeti el coronavirus.

El tren de Sóller va tancar un 2020 que bé pot considerar-se un dels seus pitjors anys. Els serveis entre Sóller i Palma varen estar operatius al voltant de dos mesos. La declaració del primer estat d’alarma va deixar els automotors estacionats a les cotxeres durant tres mesos. A principis de juny es va reactivar el servei, però un cap de fibló va obligar a suspendre-los degut als quantiosos danys que la caiguda d’arbres va provocar a la via i a la catenaria a la zona de Bunyola. El setembre el servei es va restablir, però ben aviat es va haver de suspendre de forma indefinida degut a les restriccions a la mobilitat derivades de l’increment de la corba de contagis per covid.

Obres

Mentre els serveis no es poden restablir en la seva normalitat, el Ferrocarril de Sóller treballa en obres de millora de la seva infraestructura. A més de renovar diversos punts del seu traçat entre Sóller i Palma, l’empresa està executant una millora a la platja de vies del tramvia a l’estació. També treballa en la supressió de les barreres arquitectòniques per facilitar l’accés a l’andada dels minusvàlids.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a