Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de febrer de 2021   |   22:47
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
Aguiló i Simarro el dia que signaren el pacte de govern municipal.
12/02/2021 | 09:05
Cisma entre Aguiló i Simarro
SaVeu

Primera crisi de govern en el si del pacte que governa l’Ajuntament de Sóller. Sebastià Aguiló i Carles Simarro protagonitzaren dimecres un dur enfrontament que a hores d’ara deixa en la incertesa més absoluta el futur de la governabilitat del municipi, en tant que el regidor no adscrit deixa oberta qualsevol possibilitat. Fins i tot la de deixar el PP en minoria.

El xoc de trens es va produir en plena junta local de govern en la que Aguiló va aixecar-se la cadira, amb portada inclosa, després de tenir-les amb el batle. La qüestió que va desencadenar un enfrontament que ara s’ha visibilitzat no és altra que el repartiment dels 340.000 euros que l’Ajuntament destinarà a ajudes a diferents sectors productius del municipi. Mentre que Aguiló defensa que ha de ser el seu departament el que les ha d’administrar, per entendre que és una competència de Promoció Econòmica, des de les files del PP creuen que ha de ser l’àrea de Desenvolupament Local, departament que està encarregat a la regidora Catalina Pomar.

El cas és que, vistes les divergències, l’ambient es va encalentir dins la junta local de govern fins al punt que Aguiló es va aixecar del seient i va partir.

Aquest regidor va qualificar d’“insult” que la gestió dels recursos econòmics no depengui de la seva àrea a la vegada que va ventilar un llistat de greuges que, des del seu punt de vista, ha incorregut el PP durant l’any i mig que duen com a socis de govern.

Aguiló va assegurar que el PP l’ha marginat en un altre tema calent, l’aparcament del camí del Cingle o la “ingerència” d’aquest partit en qüestions relacionades amb el mercat municipal.

“Represàlies”

En declaracions a aquest setmanari, Aguiló no va descartar que pugui adoptar accions de “represàlia” contra el PP per una situació que va qualificar de “vergonya”.

Per la seva banda, des de les files del PP varen ser ahir més diplomàtics. Per una banda, Catalina Pomar es mostra oberta a renunciar a la gestió dels ajuts que han suscitat la crisi del govern sempre que retorni la pau interna, mentre que altres fonts del PP circumscriuen l’enfrontament “al propi funcionament d’un govern format per diferents partits i sensibilitats”. El PP assegura que “la situació es reconduirà” i posa de manifest “l’excel.lent treball que hem fet amb els socis del PI i Aguiló”. Els populars minimitzen el xoc.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a