Diari digital de la comarca de Sˇller
Diumenge, 28 de febrer de 2021   |   23:11
 
Enquesta  
Creus que tornarÓ el peatge al T˙nel de Sˇller?


No
 
Gradaille ha estat lligat 35 anys al projecte.
29/12/2020 | 11:09
Gradaille, destitu´t del JardÝ BotÓnic
J.M.

La Fundació Jardí Botànic de Sóller, que engloba des de l'any passat tant el Jardí Botànic com el Museu Balear de Ciències Naturals, va acordar ahir la destitució del director del Jardí Botànic Josep Lluís Gradaille.

Gradaille va ser una de les persones que més es va destacar en la lluita per a la creació del Jardí Botànic al Camp d'en Prohom de Sóller i duu 35 anys lligat al projecte, la majoria d'ells com a director del centre.

La Fundació fa temps que cercava un director-gerent que es fes càrrec de la nova entitat sorgida arran de la fusió dels dos centres, i ahir va acordar nomenar-la.

Va ser el Consell de Mallorca durant la passada legislatura que va impulsar la reunificació del Jardí Botànic i el Museu de Ciències amb l'objectiu d'optimitzar els recursos econòmics. La iniciativa científica va arrancar als anys vuitanta del segle XX. El Museu Balear de Ciències Naturals va obrir les seves portes l'any 1992, mentre que l'any 1997 es va constituir una fundació diferent per al Jardí Botànic.

Precisament Josep Lluís Gradaille s'havia manifestat en contra de la fusió de les dues entitats de forma pública i notòria.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a