Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 26 de noviembre de 2020   |   10:22
 
Enquesta  
Són encertades les inversions que planteja l'equip de govern per a l'any 2021 que costaran 6 milions d'euros?


No
 
S'hi projectava el centre de dia públic.
13/11/2020 | 13:09
L'escorxador queda sense finançament
J.M.

La creació d’un centre de dia a l’antic escorxador està cada vegada més enfora. Tant és així que aquesta setmana la Conselleria de Serveis Socials del Govern balear ha fet públic que ha retirat del seu projecte de pressuposts per al 2021 la partida que venia destinant des de fa dos anys a la rehabilitació de l’escorxador per crear-hi un centre de dia.

L’eliminació de la dotació pressupostària deixa en una difícil tesitura la ubicació del centre per a majors a l’antic escorxador com a conseqüència de la intenció de l’Ajuntament de Sóller d’instal.lar el centre de dia a la residència Bell Entorn. El municipi va anunciar fa uns mesos la seva intenció de renunciar al projecte de centre al vell escorxador per considerar-lo tècnicament inviable, i per això va apostar per adequar el servei al geriàtric de Sa Calatrava no sense oposició de partits polítics que estan fora del govern municipal i d’una plataforma ciutadana que es va crear ad-hoc.

La retirada del pressupost assignat a l’escorxador de Sóller es va conèixer de forma casual. Precisament la diputada del PP al Parlament Marga Duran va formular una pregunta a la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, demanant explicacions del per què el seu departament havia retirat dels seus pressuposts la partida destinada a la creació del centre de dia de Sóller.

La consellera va replicar a la diputada popular que l’eliminació de la partida obeïa a la decisió presa per l’Ajuntament de Sóller, governat pel PP i altres socis, de prescindir del centre de dia que l’any 2018 es va projectar a les velles instal.lacions de l’escorxador municipal.

La regidora de l’oposició Laura Celià (Més) va denunciar la situació que es va donar en seu parlamentària assenyalant que “la decisió de l’equip de govern PP-Cs-PI ha suposat la pèrdua de la partida del 2020 i 2021 destinada a la rehabilitació de l’Escorxador per fer-hi un centre de dia”.

En opinió de Celià “PP-Cs-Pi ens han dit que Bell Entorn és una mesura temporal. Temporal fins quan? I la definitiva per quan? I a on?” i va rematar les seves afirmacions deixant en l’aire la pregunta de “fins quan desaprofitarem oportunitats de tenir finançament del Govern per a un centre de dia a Sóller?”.

Per contra, el que sí contemplen els pressuposts de la comunitat autònoma per al proper exercici és una partida destinada a la concertació de places al centre de dia que l’Ajuntament promou a la residència Bell Entorn. En un principi el Govern preveu habilitar un total de 15 places que es sufragaran amb el finançament públic que preveu la Conselleria de Serveis Socials.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a