Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 24 de noviembre de 2020   |   04:51
 
Enquesta  
Són encertades les inversions que planteja l'equip de govern per a l'any 2021 que costaran 6 milions d'euros?


No
 
Un usuari portant un patinet elèctric
10/11/2020 | 15:19
El ple aprova una complexa norma de patinets
saveu.cat

El ple de l'Ajuntament de Sóller ha aprovat avui una complexa norma que regula la circulació de patinets pel terme municipal de Sóller. L'equip de govern ha obert la porta a incorporar canvis al text definitiu a través del període d'al.legacions. Els partits de l'oposició han avançat que en presentaran.

La norma diferencia els vehicles de mobilitat personal entre si tenen o no tenen motor, la potència, el tamany i el pes del vehicle així com l'edat mínima del conductor. Durant l'exposició, l'equip de govern ha recorregut al cap de la Policia Local per explicar la regulació d'aquests vehicles mitjançant la modificació de l'Ordenança de Circulació de Sóller. Després de la seva intervenció, els regidors han realitzat preguntes per aclarir els dubtes al voltant de la norma.

Per norma general, els patinets infantils sense motor podran circular per espais tancats (tan públics com privats) baix la responsabilitat dels pares o tutors legals dels menors que els portin. 

Per altra banda, per als patinets més freqüents que circulen per Sóller (del tipus Xiaomi o similar) es fixa una edat mínima de 10 anys per conduir-los. Els conductors hauran de dur obligatòriament casc i, de nit, guardapits reflectant. No podran circular per damunt l'acera.

Els patinets hauran d’anar equipats amb timbre, llum davanter i posterior i elements reflectants homologats. L’ordenança recomana que els conductors disposin d’assegurança de responsabilitat civil tot i que no serà obligatori.

La norma també regula la circulació de les cadires de rodes, segways, tricicles, waweboads i patinets de gran potència.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a