Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 24 de noviembre de 2020   |   05:10
 
Enquesta  
Són encertades les inversions que planteja l'equip de govern per a l'any 2021 que costaran 6 milions d'euros?


No
 
El públic assistent a les jornades que es celebren a Can Dulce.
06/11/2020 | 18:40
En marxa les Jornades d'Estudis
J.M.

Can Dulce acui entre avui divendres i demà dissabte una nova edició de les Jornades d’Estudis Locals. Sota l’organització del Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES) estudiosos de diferents àmbits presentaran un total de tretze ponències en una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19.

El grup organitzador ha reduït el nombre de treballs que enguany s’hi presentaran i també ha limitat als quinze minuts la presentació de cada treball, en aplicació del protocol que s’ha preparat per minimitzar el risc de contagi entre els espectadors presents.

Així, avui divendres es poden escoltar les quatre primeres ponències. “Les particularitats de la casa popular de la Vall de Sóller en el segle XIX”, a càrrec d’Antoni Quetglas. Seguidament pertoquen altres tres ponències, just abans de l’acte inaugural protagonitzat pels batles de Sóller i Fornalutx, Carles Simarro i Francesc Marroig, respectivament. La ponència “Una ullada selectiva a la toponímia de la vall de Sóller” a càrrec de Cosme Aguiló tanca la jornada d’avui divendres.

Demà dissabte, a partir de les 10 hores, les jornades tendran continuïtat amb la presentació dels vuit treballs que completaran aquesta quinzena edició de les jornades d’estudis locals solleriques. Cultura popular, arquitectura, política, arqueologia, toponímia, meteorologia, ornitologia o escultura són algunes de les temàtiques que es tractaran en les tretze ponències que han presentat els experts inscrits a l’edició d’enguany.

Enguany, degut a la pandèmia de la Covid-19 s’han eliminat tots els actes accessoris que cada any s’organitzaven al voltant d’aquestes jornades d’estudis.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a