Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 23 de gener de 2021   |   12:42
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
L'entrada d'alumnes, avui dematí, al col·legi Es Fossaret.
10/09/2020 | 09:36
A escola, sis mesos després
G.M.

Aproximadament un terç de la població escolar de la comarca de Sóller ha retornat avui a les aules sis mesos després d'haver-les abandonat sobtadament a causa de la declaració de l'Estat d'Alarma.

El nou curs 2020-2021 arranca amb moltes novetats, gairebé totes elles propiciades per la normativa sanitària que pretén evitar que les aules es converteixin en focus de propagació de la covid-19.

Els plans de contingència redactats a cada centre marquen un inici de l'activitat escalonat en el que la primera jornada de dijous tan sols un terç l’alumnat de la comarca ha entrat per les portes d’unes escoles transformades.

La d'avui ha estat una entrada lenta a causa de les mesures de distanciament, la necessitat de prendre la temperatura als alumnes, de fer-los rentar les mans i mostrar-los els nous hàbits.

I és que absolutament tot en els centres educatius s'ha canviat durant els darrers dies. Cada alumne ha d’estar assegut a un metre i mig mínim de distància de l’altre i els alumnes d’una classe no han de tenir contacte amb els d’una altra. Això ha obligat a introduir horaris diferenciats d’entrada i sortida dels centres educatius, a establir zones diferenciades de pati per a cada grup i a marcar itineraris per dins les escoles per evitar contactes. Banys diferenciats, neteja, ventilació de les aules, gel hidroalcohòlic, cinc rentades de mans cada jornada, mascaretes i un protocol en cas de detectar-se un possible positiu són altres aspectes que cada centre ha de tenir en comptede en aquest retorn a les aules. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a