Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   13:14
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
Imatge del grifó de Sa Lluna
08/09/2020 | 15:45
'Que demostri que té dret sobre l'aigua'
saveu.cat

L'Ajuntament de Sóller ha reptat a Fabián Cañavate, el veïnat de Sa Lluna que ha demandat el batle davant Anticorrupció per haver tallat el raig continuat d'aigua de la font pública, a quepresenti la documentació que acredita que disposa "del dret o privilegi" per a l'aprofitament del seu sobrant.

La controvertida qüestió ha sortit en el ple de la corporació que s'ha celebrat avui en la que el batle Carles Simarro ha assegurat que si l'afectat "demostra que té el dret des de l'Ajuntament se li preservarà". El batle ha aportat documentació en la que s'assenyala que la font brollava entre 500 i 1.800 metres cúbics al trimestre que suposaven una 1.500 euros de cànon de sanejament anuals.

Simarro també ha revelat que l'any 1880 l'Ajuntament va instal.lar polsadors a les fonts públiques de Sóller per garantir el proveïment a la barriada del Port. En el cas de la de Sa Lluna ha precisat que el 1882 també va rebre aquest tipus de grifó.

La polèmica sobre el grifó de Sa Lluna ha sorgit durant el torn de precs i preguntes a partir d'una qüestió formulada per la regidora de Més, Elvira Arbona.

En el mateix plenari el batle ha etzimbat a l'oposició que durant l'anterior legislatura el pacte de progrés va instal.lar a vuit fonts de Sóller el mateix tipus de grifó com el que està instal.lat a la del carrer de Sa Lluna.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a