Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 23 de gener de 2021   |   12:38
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Deià podria veure's obligat a tornar a la fase 1
03/09/2020 | 15:34
Deià, a les portes del confinament?
saveu.cat

El Govern aprovarà dilluns una resolució que permetrà a la Conselleria de Salut adoptar mesures més restrictives en els quinze municipis i barriades de Palma amb major incidència del coronavirus, segons ha anunciat la presidenta Francina Armengol. Entre els municipis que podrien fer passes enrere i caminar cap a un confinament selectiu s'hi troba Deià.

Les mesures més dures seran les d'un confinament limitat, de tal manera que a les zones, barriades o municipis on la situació sigui més greu podria obligar als seus residents a no sortir dels seus domicilis a partir de l'horabaixa. A més, a les zones amb major incidència de la pandèmia es limitarà a cinc persones les reunions socials, es reduiran els aforaments en establiments públics i augmentarà el nombre de proves diagnòstiques.

Amb la resolució que aprovarà dilluns el Consell de Govern, Salut decretarà i graduarà les mesures amb més restriccions, que seran diferents en cadascuna d'aquestes "zones calentes" en funció de la gravetat de la incidència de la covid en cada cas. La durada màxima d'aquesta mesures serà de quinze dies.

Així, aquestes zones tornarien a "una cosa semblant" a la fase 1 de la desescalada. Els municipis afectats, per comptar amb el major nombre de casos, són Palma, Valldemossa, Alaró, Santa Maria, Inca, Deià, Esporles, Marratxí, Banyalbufar, Llucmajor i Binissalem a Mallorca; a Eivissa, Sant Antoni i Eivissa ia Menorca, Sant Lluís i Ciutadella. Armengol es reunirà demà amb els alcaldes d'aquests municipis per coordinar les mesures, que, segons ha insistit, seran diferents en cada cas i es faran públiques el dilluns.

Es dóna la paradoxa que Deià forma part dels municipis on les autoritats hi han posat l'ull amb l'intent d'aturar la transmissió comunitària del coronavirus, però les dades del Servei d'Epidemiologia assenyalen que actualment a aquest municipi tan sols hi ha un cas actiu de covid.

Francina Armengol preveu mantenir demà una reunió amb els batles dels municipis "calents" per abordar la problemàtica de la covid, entre els quals hi prendrà part el titular de Deià, Lluís Apesteguia. El Govern aclareix que la reunió no implica que la mesura del confinament s'apliqui de forma immediata.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a