Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   22:42
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
L'antic escorxador sembla que no serà l'emplaçament definitiu.
31/07/2020 | 09:41
Una plataforma per reivindicar el centre de dia
SaVeu

Veïnats de Sóller s’han posat a treballar per donar forma a una plataforma ciutadana que tendrà per objectiu reivindicar la creació d’un centre de dia al municipi. La creació d’aquesta plataforma es produeix després d’una controvèrsia política que s’ha donat a Sóller, després de la renúncia de l’actual govern municipal a emplaçar el centre de dia a les instal·lacions de l’antic escorxador, el lloc triat per l’anterior govern d’esquerres.

La plataforma ha previst celebrar una reunió el proper 11 d’agost per tal de fixar les bases de la seva actuació futura. Els promotors són persones que tenen a la seva llar familiars amb greus problemes de dependència i discapacitats. El seu objectiu és el d’iniciar un diàleg amb les institucions locals per analitzar les possibilitats de crear un centre de dia al municipi. Afirmen que és una “autèntica necessitat” disposar d’aquest servei per alleugerir la dedicació total dels seus familiars cuidadors.

“Necessitat”

Els promotors asseguren a través d’un comunicat que poden integrar-se al projecte totes les persones “afectades o amb una certa sensibilitat amb aquesta situació” i afegeixen que “tard o d’hora la necessitat d’un centre de dia pot afectar a molts que ara no s’ho imaginen”.

El projecte de centre de dia de gestió pública s’arrossega des de la passada legislatura, quan Ajuntament i Govern varen signar un protocol d’intencions per crear-lo en l’antic escorxador. Però des d’aleshores el projecte roman paralitzat i, des que es va produir el canvi de govern, la seva ubicació ha estat posada en dubte per part de govern de coalició PP-Cs-PI. L’Ajuntament ha reiterat en diverses ocasions que actualment treballa en l’estudi de necessitats que avaluarà el número de places que hauria de tenir el centre de dia.

El regidor de Serveis Socials, Carlos Darder (PP), ha assegurat que l’Ajuntament “està treballant en aquest tema i preveiem arribar a un acord pròximament per a la seva creació”. El regidor ha afirmat mostrar-se comprensiu amb les demandes dels ciutadans i ha avançat que “aquesta reivindicació serà atesa i Sóller tendrà el centre de dia que reivindiquen”.

Una delegació municipal té previst reunir-se en properes setmanes amb responsables de la Conselleria de Serveis Socials per abordar la qüestió del centre de dia públic. No ha trascendit el contingut de l’agenda que es tractarà, però un de les qüestions que sortirà a rotlle serà el del finançament de les places del centre de dia.

En el darrer ple ja es varen fer patents les friccions entre govern i oposició. Liderada per Més per Sóller, Laura Celià ha abanderat la reivindicació d’impulsar el centre que es va projectar en la passada legislatura i discrepa que l’opció de l’escorxador quedi descartada.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a