Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 8 d'agost de 2020   |   00:05
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
L’aparcament subterrani de Ca les Ànimes.
24/07/2020 | 08:45
Indignació per la pujada del lloguer
SaVeu

Els llogaters de places de l’aparcament públic de Ca les Ànimes han denunciat la “brutal” pujada del preu mensual que l’Ajuntament ha duplicat, de manera que dels 40 euros al mes han passat a abonar 86 euros mensuals.

L’Ajuntament, a través de l’empresa pública Sóller 2010, ve aplicant una actualització en el preu del lloguer de les places que s’aplica des de principis d’any. Amb l’inici de la pandèmia, les protestes permeteren que el municipi aplicàs una bonificació del 50% que ara ja ha decaigut.

Més per Sóller s’ha fet ressò de les reivindicacions i la seva portaveu, Laura Celià, ha lamentat la pujada “abusiva” del preu del lloguer, considerant que “actualment l’Ajuntament no té cap necessitat econòmica de pujar de cop tants diners”. Celià apunta que l’increment “s’hauria d’aplicar de manera més progressiva” amb la finalitat que els llogaters poguessin assumir l’increment de forma paulatina assenyalant que “molts conductors acabaran per deixar la plaça de pàrquing per estacionar el seu cotxe al carrer amb un carnet d’ORA, que surt per la meitat de preu”.

La pujada de preus, que també afecta a l’aparcament subterrani de Sa Calatrava es va motivar amb un estudi que es va elaborar durant la passada legislatura. L’actual govern va decidir aplicar l’increment proposat a l’estudi tècnic el que ha suposat als llogaters passar a pagar el doble pere la plaça d’aparcament que tenen llogada. Laura Celià ha assegurat que el seu partit ho ve denunciant “però l’equip de govern no fa cas a les reivindicacions”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a