Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 23 de gener de 2021   |   15:00
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
El centre de salut de Sóller, al carrer del Camp Llarg.
26/06/2020 | 11:53
Sóller, un dels menys afectats per la Covid
SaVeu

Els municipis de Sóller, Deià i Fornalutx són dels que menys contagis han registrat de coronavirus durant la pandèmia ja que durant els més de tres mesos que fa que es va declarar l’estat d’alarma tan sols s’han comptabilitzat un total de deu casos simptomàtics. Val a dir que Deià, Escorca i fornalutx no han registrat cap cas, per la qual cosa tots els casos que ha registrat el centre de salut corresponen a residents de Sóller.

Les darreres dades actualitzades pel Servei d’Epidemiologia revelen que Sóller està a la cua en quan a casos confirmats per Covid-19 si s’analitza per la distribució del virus per zones bàsiques de salut en les que es distribueix el territori de les Illes Balears. En la situació en què està Sóller s’hi troben altres zones bàsiques com les d’Andratx, Capdepera i Portocristo, on també s’han registrat deu casos de persones afectades pel virus. Per davall dels registres que s’han donat a Sóller tan sols s’hi troben les unitats de salut de Calvià, Pollença, Artà, Formentera, Santanyí i Ferreries. Per contra, les unitats de salut de Camp Rodó i Palmanyova-Na Burguesa (les dues a Palma) són les que més casos positius han registrat amb 146 i 102 casos respectivament.

En el cas de Sóller, el coronavirus s’ha saldat amb una persona morta, una dada que s’allunya de la tendència general que s’ha registrat a altres llocs de les Balears, una comunitat que fins ara acumula 226 mortes per coronavirus. Les dades del Servei d’Epidemiologia de la Conselleria de Salut, posen de manifest diverses dades curioses que afloren de l’estudi estadístic de la pandèmia, com que la letalitat en els contagiats en persones de més de 80 anys assoleix al 30%, mentre que entre els joves és completament nul.la. Les dades igualment revelen que un terç dels casos que s’han donat a les Balears corresponen a personal sanitari i de residències o que les dones s’han contagiat més que els homes. En canvi, la mortalitat és superior entre la població masculina que també ha registrat un major nombre d’ingressos hospitalaris. El 98% dels casos registrats a les illes corresponen a persones autòctones de Balears, ja que dels 2.162 només 40 han estat importats.

A Sóller la pandèmia ha passat de llarg de la residència d’ancians Bell Entorn, on no s’ha registrat cap cas positiu ni entre els residents ni el personal que està al seu càrrec.

Ara que la pandèmia està controlada, el centre de salut està a l’aguait de possibles rebrots i també se li ha encomenat la tasca de rastrejar els possibles casos de Covid-19 que es puguin detectar a la vall. D’aquesta manera, quan es produesqui un positiu, els facultatius hauran de localitzar les persones que hagin contactat amb el malalt per posar-los en quarantena i aturar els contagis.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a