Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 18 de gener de 2021   |   01:46
 
Enquesta  
S’ha de fer l’edifici d’aparcaments del camí del Cingle, al Port?


No
 
La instal.lació del plafó ha originat una protesta de l’Ajuntament.
17/05/2020 | 06:53
Panells informatius a les carreteres
SaVeu

El panell informatiu que el Consell de Mallorca ha instal.lat a la carretera de Deià permetrà en el futur indicar el número de places disponibles dels principals aparcaments públics de Sóller.

La instal.lació d’aquests elements, que no ha agradat a l’Ajuntament, forma part del projecte europeu Smart Island, que, en el conjunt de l’illa, permetrà la inversió de 8’8 milions.

Els pannels digitals donaran inicialment informació turística del municipi i de la Serra de Tramuntana fins que més endavant puguin indicar el número de places lliures als principals aparcaments públics de Sóller. Però perquè es pugui proporcionar aquesta informació, els estacionaments públics s’hauran de digitalitzar amb uns sensors (similars als que es poden trobar als aparcaments subterranis de Palma) que permetran recomptar el número de places lliures. A la capital balear ja existeix un mecanisme similar repartit per les principals vies d’entrada a la ciutat que permet als conductors conèixer la disponibilitat de places als aparcaments municipals.

En el cas de Sóller, els panells informatius s’aniran col.locant a les vies d’entrada al municipi.

La seva instal.lació, la primera de les quals s’ha realitzat a la carretera de Deià, no ha agradat a l’Ajuntament. El batle Carles Simarro (PP) s’ha mostrat crític amb el Consell per no haver infirmat al municipi de la col.locació d’uns elements que considera antiestètics en una zona “que a més està declarada paratge natural”. Afirma que “ja va fer el mateix amb les parades de bus”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a