Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 12 de juliol de 2020   |   16:53
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Una terrassa de la plaça de la Constitució.
15/05/2020 | 11:45
Les terrasses tendran un descompte mínim del 50%
SaVeu

L’Ajuntament ha acordat les primeres mesures de caire econòmic que, en aquesta ocasió, beneficiaran els establiments que tenen terrassa a la via pública, ja que el municipi retardarà el cobrament de la taxa municipal que enguany tendrà un descompte mínim del 50%.

Segons ha informat el regidor de Governació, Carlos Darder (PP), el municipi ha acordat postposar al mes de setembre el pagament de la taxa que havia de posar-se a cobrament dins el mes de juny. A més, el rebut que es passarà als comerços que ocupen la via pública incorporarà una bonificació extraordinària “que com a mínim serà del 50%”, ha explicat Darder.

El regidor ha explicat que el municipi ha acordat postposar a finals d’estiu el cobrament de la taxa “esperant nous esdeveniments que ens permetin aplicar un percentatge de reducció més elevat”. El que sí queda assegurat és que la bonificació mínima serà el 50% de la taxa, que seria el que es cobraria en el mes de setembre “si fins aleshores no s’articulen noves mesures que ens permetin incrementar el percentatge de descompte”. La bonificació té com a finalitat pal.liar les pèrdues econòmiques que ve sofrint el sector de la restauració com a conseqüència de la crisi sanitària per coronavirus.

La bonificació és precisament una de les reivindicacions que la setmana passada varen fer públiques el sector de bars, cafeteries i restaurants de Sóller mitjançant la campanya “SOS”.

L’establiment de les mesures que inicialment afectaran els establiments amb ocupació de la via pública, l’Ajuntament “explora” altres mesures de caire fiscal adreçades a comerços i empreses de Sóller. Segons ha explicat Darder, els serveis econòmics “estan estudiant quines mesures es poden aplicar en l’àmbit fiscal” tot i que ha advertit que “estaran supeditades a les limitacions que ens puguin fixar organismes supramunicipals”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a