Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 12 de juliol de 2020   |   19:11
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
El ball de l'Oferta de la Missa Major.
10/05/2020 | 13:17
Una Fira confinada
G.M.

Avui és la Fira de Sóller, una festa enguany amb la Plaça buida, sense actes públics ni gent al carrer, sense paradetes, ni atraccions per als infants, sense fira ramadera, ballada popular, concerts i exposicions. Únicament amb diverses activitats adreçades a mantenir el confinament, que es poden seguir des dels domicilis i sense necessitat de sortir a la via pública.

Un dels esdeveniments que s'ha salvat és la Missa Major. El rector Eugeni Rodríguez, juntament amb Francesc Bernabéu, han oficiat l'ofici religiós dins un temple parroquial buit de públic i retransmès per les xarxes socials.

El rector ha fet un sermó en el que ha al.ludit al Covid-19 i ha explicat que el confinament ha duit molta gent a pensar en el sentit de la vida, que per a ell no és només l'obtenció de felicitat, sinó també la realització de l'individu com a persona, trobar el sentit a la vida. També ha adreçat pregàries a Déu per als malalts i els difunts per la pandèmia.

Dos integrants d'Aires Sollerics han realitzat el ball de l'Oferta, acompanyats per xeremia, tamborí i flabiol.

Al migdia ha caigut un important xàfec, acompanyat d'un fort vent que hauria suposat la suspensió d'alguns dels actes habituals un diumenge de Fira.

Cal destacar que molta gent ha ornamentat balcons, finestres i portals de les seves cases, que aquests dies de festa romanen plenes de banderes, rams de flors o paners plens de taronges o llimones.

Per demà dilluns, jornada del Firó, tot i el pas a la Fase 1 de l'operació de desconfinament, tots els actes habituals per commemorar la victòria de 1561 romanen suspesos i des de l'Ajuntament s'ha fet una crida per complir el confinament. De fet, Policia Local i Guàrdia Civil han muntat un dispositiu especial per fer complir les disposicions dictades per les autoritats per evitar la propagació del Covid-19.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a