Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 25 de juny de 2021   |   09:25
 
Enquesta  
Quin és el partit que ho fa millor aquesta legislatura a Sóller?

PP
Més
PSOE
Sebastià Aguiló
Unidas Podemos
El Pi
 
Un hotel del Port tancat des que es va decretar l’Estat d’Alarma.
09/05/2020 | 06:30
Els hotelers demanen l’exoneració de taxes
SaVeu

Els hotelers de Sóller han sol·licitat a l’Ajuntament l’exoneració en el pagament de diversos tributs i taxes municipals com a conseqüència del tancament obligat dels seus establiments i la crisi turística “històrica” que ha patit el municipi davant la pandèmia per coronavirus.

Representants de la patronal varen mantenir dilluns una reunió telemàtica amb el batle de Sóller, Carles Simarro (PP), amb la finalitat de transmetre-li una llista de demandes del col·lectiu. La patronal, que engloba més de trenta establiments a la vall i amb prop de 3.000 llits turístics, reivindica les mesures com l’alleujament econòmic per a una situació de la qual, com va explicar el seu president Lluís Rullan, no saben quan s’acabarà.

Així, la patronal sol·licita que no es cobri l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), reajustar el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública per no abonar-pel període que estiguin tancats els hotels, bonificacions en la taxa de recollida de fems, tractament i gestió de residus així com en el cànon de l’aigua potable i el clavegueram. La patronal també demana una minoració de l’import de l’Impost de Béns Immobles (IBI), l’ajornament de les quotes i que es perllongui el termini per a l’execució d’obres que ja posseeixin la llicència des d’abans de la pandèmia.

El batle va assumir el compromís d’estudiar el llistat de demandes que per als hotelers és fonamental per alleujar la càrrega econòmica que estan patint malgrat que els hotels estan tancats a el públic per ordre del Govern des del principi de la crisi sanitària per coronavirus. Els hotelers varen recordar al batle el paper que té el sector turístic en el municipi “que genera moltíssims llocs de treball directes, indirectes i induïts” i que “durant aquestes circumstàncies tan difícils hem tractat de protegir el màxim als treballadors amb garantia d’ocupació”, va explicar Lluís Rullan. La patronal reivindica a l’Ajuntament “decisions polítiques i jurídiques imprescindibles per afavorir la supervivència de les empreses” i per evitar “una allau de procediments de reclamació per via administrativa i judicial”.

El sector turístic de Sóller veu amb preocupació el futur de la campanya d’enguany, davant la incertesa que els suposa el tancament de l’aeroport de Palma i la falta de concreció de la reobertura dels principals mercats turístics internacionals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a