Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 d'abril de 2024   |   01:39
 
Enquesta  
S’hauria de prohibir la celebració de la Mallorca 312 de ciclisme?


No
 
La firma del conveni es va realitzar ahir
03/03/2020 | 15:35
Tres municipis es sumen al programa Alter de Sóller
saveu.cat

La Conselleria d'Afers Socials i Esports va firmar ahir una addenda al Conveni de col·laboració entre la Conselleria i i l'Ajuntament de Sóller per desenvolupar el programa Alter d'Intervenció socioducativa per a joves en risc d'exclusió social i escolar als municipis de Bunyola, Deià i Fornalutx.

D'aquesta manera els tres municipis de la Serra de Tramuntana passen a formar part de la xarxa de municipis que apliquen el programa Alter que augmenta el nombre de municipis de les Illes Balears de 30 a 33.

Aquesta ampliació ve arran de la demanda dels municipis de la zona després de l'èxit de l'aplicació del programa. Com que Deià, Fornalutx i Bunyola no disposen de cap institut i la majoria de menors que cursen l'educació secundària obligatòria es desplacen a l'IES Guillem Colom Casanoves de Sóller, totes les parts han considerat adient signar aquest acord amb el municipi solleric.

Amb aquesta ampliació ja són 298 les places per alumnes Alter disponibles a les Illes Balears.

El programa d'integració social i educativa que duen a terme la Conselleria d’Afers Socials i Esports i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca s’adreça a alumnes matriculats en l’etapa d’ESO amb edats de 14 a 16 anys que no s’adapten al sistema educatiu ordinari, i alterna una escolaritat compartida amb 42 formacions eminentment pràctiques (aprenentatge de mecànica, de cuina, de perruqueria, de manteniment...). La finalitat del programa és facilitar que l’alumnat no abandoni l’activitat acadèmica i/o formativa, i facilitar-li formació prelaboral de manera que es garanteixi l’accés d’aquests joves al món laboral amb el màxim de formació possible. Cal remarcar que durant el curs 2019-2020, el programa «Alter» compta amb la col·laboració de 192 empreses.

Un 89% dels joves que tingueren l’escolaritat compartida entre el seu centre educatiu de referència i l’empresa on triaren fer les pràctiques formatives, acabaren amb èxit la formació i i be començaren a fer feina a l'empresa on havien fet pràctiques o iniciaren una formació professional bàsica.

Aquesta formació té una durada de dos cursos, cada un d’ells de setembre a juny. Una vegada que acaben els cursos, els joves poden continuar formant-se a través dels estudis de formació professional bàsica o bé poden aconseguir una inserció laboral a les empreses on han duit a terme la seva formació.

Entre les novetats d'aquest darrer curs hi ha que els convenis amb els ajuntaments deixaran de ser anuals i romandran vigents durant tota la legislatura, cosa que donarà més estabilitat al programa.

Es pot sol·licitar la inscripció en el programa a través de les àrees de serveis socials dels diferents ajuntaments que tenguin signat un conveni de col·laboració amb la Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a