Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 30 de març de 2020   |   11:07
 
Enquesta  
Per què passes més pena?

Per la salut
Per l‘economia
 
Marta Crespí i Violeta Castañer, elegides pel Foment de Cultura de la Dona.
07/02/2020 | 09:24
Les Valentes Dones infantils
SaVeu

Les dues parelles de Valentes Dones -les grans i les infantils- són enguany cosines. Maite Mas i Marta Bauzà, elegides en votació pels Col.lectius del Firó l’anterior cap de setmana són cosines, i també ho són Marta Crespí Trías i Violeta Castañer Trías, que enguany encarnaran les germanes Casasnovas en el seu format infantil.

Així ho ha donat a conèixer aquesta setmana el Foment de Cultura de la Dona, que cada any elegeix d’entre els seus socis i simpatitzants l’elenc de catorze infants que enguany compleixen 8 anys d’edat i que representen els personatges sollerics més decisius d’aquell 11 de maig de 1561. Al costat de les Valentes Dones hi haurà també el Virrei de Rocafull, el Capità Angelats, el Sergent Soler, el capellà, el frare, un trabucaire i l’ajuntament antic encapçalat per un batle.

Companyes de curs

Marta Crespí i Violeta Castañer són, a més de tot, companyes de classe. Fan segon a Sant Vicenç de Paul. Na Marta té 7 anys i na Violeta n’acaba de complir 8 aquesta mateixa setmana. Asseguren que els agrada molt el programa de la Fira i del Firó, però que sobretot gaudeixen de menjar els típics caragols que es cuinen per aquestes dates.

Les dues nines afronten aquesta responsabilitat amb molta il.lusió. La mare de na Marta ja va ser Valenta Dona fa uns anys i el seu germà també va ser personatge històric; a més, les dues nines tenen una tia que va ser Valenta Dona. Per tant, és un món que els és prou familiar.

A partir d’ara comença el procés per equipar-les amb tres vestits per a les festes: dos de mudar i un de rústic. Amb ells assistiran al pregó, a les celebracions religioses de la Fira i el Firó i també a la batalla final del simulacre.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a