Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 28 de febrer de 2020   |   05:56
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
primers turistes de la temporada ja s’allotgen als hotels.
01/02/2020 | 08:45
Inici a la temporada turística de la incertesa
SaVeu

Els primers hotels del Port de Sóller han obert les seves portes, el que simbolitza l’inici de la temporada turística de 2020 que estarà marcada per l’incertesa. Així ho ha reconegut el president de l’Associació Hotelera de Sóller, Lluís Rullan, que en termes generals preveu que sigui “igual o pitjor” que la temporada passada.

Els motius que fan tèmer que la temporada no serà tan bona són els factors que han abundat en un descens de les reserves que registren els establiments turístics. D’acord amb les dades actuals, els principals mercats emissors que té Sóller registren una disminució de reserves. Segons Rullan, “el mercat escandinau està funcionant molt pitjor que l’any passat”, mentre que l’alemany tampoc acaba d’arrancar ja que “a hores d’ara el número de reserves estan per davall de les registrades l’any passat”. Només el mercat britànic “es manté”, tot i el Brexit que aquesta matinada es materialitza.

Totes aquestes dades fan tèmer als empresaris turístics de Sóller que la campanya que acaba d’arrancar s’entreveu no tan bona com les d’anys anteriors, fins al punt que per al president de la patronal hotelera “serà, com a molt, igual que l’any passat a pesar que els números per ara són pitjors”.

Entre els factors que incideixen en la disminució de les reserves als hotels de Sóller, Rullan enumera lasituació econòmica dels països europeus, els efectes que pugui desencadenar la marxa del Regne Unit de la Unió Europea a partir d’ara o la competència directa que representa per a Mallorca destinacions turístiques com Turquia, Tunísia o Egipte.

Rullan recorda que “Mallorca no és una destinació barata” en contraposició a altres destinacions de la conca mediterrània on els turistes poden trobar paquets turístics més ajustats de preu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a