Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 28 de febrer de 2020   |   07:10
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
El pas de l'aigua ha provocat síquies a l'arena.
31/01/2020 | 08:44
Soller vol un ajut per reparar platges
SaVeu

Sóller intentarà acollir-se a la línia d’ajudes que ha habilitat el Govern central per pal.liar els efectes del temporal Glòria i demanarà ajudes a la Demarcació de Costes per reparar les platges del Port.

Concretament el municipi demanarà l’ajut per afrontar la reparació de la platja nova i la de Can Generós, litorals que durant aquest hivern han sofert l’embat dels temporals marítims.

El municipi disposarà fins al 21 de febrer per presentar el llistat de desperfectes, el projecte de reparació i el cost que suposaria l’execució dels treballs per restablir la normalitat. El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts obrir una línia d’ajudes per fer front als greus danys que va suposar la setmana passada el pas del temporal Glòria, que a zones del Llevant de Mallorca i a la costa mediterrània peninsular va provocar quantiosos danys materials. A les Balears, només en infraestructures públiques els danys ocasionats per la tempesta apugen a 16 milions d’euros, tal i com va assegurar dimarts en la seva visita a Sóller el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Aprofitant aquesta línia que ha obert l’administració de l’Estat, l’Ajuntament intentarà colar-hi els desperfectes que els temporals han provocat a la costa de Sóller, tot i que la llevantada de la setmana passada no va provocar danys materials a la costa de Sóller.

L’Ajuntament preveu acollir-se a la línia d’ajudes per reparar els danys que l’escorrentia d’aigua dolça ha provocat a les dues platges que hi ha al passeig Es Través. L’aigua que flueix del subsòl ha excavat profundes síquies a la zona d’arena, el que ha provocat una important pèrdua del material àrid. A més, a la platja nova (també coneguda com la d’Albacete), els temporals marítims dels darrers anys han provocat la desaparició de gairebé la meitat de la plaja. En algunes zones tan sols hi resten les roques que formen l’escollera de protecció del passeig marítim. Els tècnics municipals han començat a fer llista de danys i en quantificar-los.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a