Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 26 de febrer de 2020   |   07:50
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
Bestard en el dia que anuncià l'abstenció del PI
28/01/2020 | 07:44
El PI donarà la majoria absoluta a Simarro
saveu.cat

El Partit Popular incorporarà a l'equip de govern al regidor del PI després de les negociacions secretes que han duit a terme les dues formacions polítiques, que ahir vespre reuniren a les seves juntes locals per ratificar l'acord. D'aquesta manera, Carlos Simarro passarà a tenir majoria absoluta a l'Ajuntament de Sóller amb un pacte a tres bandes entre el PP, Ciutadans i la propera incorporació de l'PI.

Segons han informat fonts consultades, Jaume Bestard, l'edil del PI, passaria a administrar la regidoria d'Activitats, Obres i Urbanisme, encara que també el PP li ha ofert la gestió de la cartera de Patrimoni. Urbanisme està ara en mans del batle. L'acord es podria firmar al llarg d'aquesta setmana si la cúpula del PI li dóna el vistiplau.

Una vegada que se signi el pacte, Jaume Bestard passarà a tenir dedicació exclusiva al càrrec, convertint-se en el cinquè regidor de l'equip de govern que està a sou a l'Ajuntament de Sóller. Per exercir funcions com a màxim responsable de l'urbanisme solleric percebrà una remuneració de 41.300 euros anuals. El mandat de Simarro passarà a ser el que més regidors té amb dedicació exclusiva de tota la democràcia, el màxim legal permès en funció del nombre d'habitants.

Per plasmar l'acord en l'organigrama municipal, l'equip de govern preveu convocar un ple extraordinari al llarg de la setmana que ve per reestructurar la distribució d'àrees per tal que Jaume Bestard passi a formar part de l'equip de govern de manera explícita.

El PI, amb un sol regidor, va optar per abstenir-se en la votació que es va celebrar al juliol per triar batle de Sóller de la present legislatura. Bestard va preferir per quedar-se a l'oposició malgrat les ofertes de pacte que li va llançar el PP. Des de llavors Simarro ha governat amb majoria simple.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a