Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'agost de 2021   |   07:09
 
Enquesta  
S’han de donar facilitats per reconvertir els grans casals en habitatges unifamiliars menors de 120 metres quadrats?


No
 
La reunió de coordinació es va celebrar dilluns a Sóller.
05/10/2019 | 09:10
Una comissió contra la violència de gènere
SaVeu

Sóller va acollir dilluns la constitució d’una comissió d’atenció a les víctimes de violència de gènere que aglutina els municipis de Sóller, Fornalutx i Deià. El nou organisme comarcal tendrà com a finalitat formar agents i crear protocols unificats d’atenció a les víctimes de violència de gènere.

A la cita constitutiva hi varen prendre representants de la Guàrdia Civil, Consell de Mallorca, Institut Balear de la Dona, així com representants de les policies locals, serveis socials i unitats de salut dels tres municipis implicats en el projecte.

Segons va explicar Margalida Morell, assistent social de l’Ajuntament de Sóller, la nova comissió “té com a funcions la formació dels agents implicats” així com “crear un protocol d’atenció unificat entre els tres municipis que s’impliquen en el projecte”. La finalitat d’aquesta coordinació comarcal servirà per millorar la detecció dels casos de violència de gènere, optimitzar recursos i poder realitzar un millor seguiment d’aquests casos a partir de moment en què siguin detectats.

Amb la creació d’aquesta comissió, els tres municipis advoquen per treballar conjuntament en una matèria molt sensible. En el que duim d’any a Espanya s’han registrat 56 assassinats de dones (i tres menors) per violència de gènere, un problema que s’ha convertit una xacra social. A Mallorca la primera dona morta es va registrar la setmana passada a la Colònia de Sant Jordi.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a