Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 4 d'agost de 2020   |   19:28
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Colom al costat de l'escultura col.locada dins el camió
21/08/2019 | 17:42
Sóller estrenarà un monument als cítrics
saveu.cat

El proper dissabte Sóller estrenarà un monument dedicat al cultiu dels cítrics que s'ubicarà a la rotonda que formen la carretera del desviament i el carrer de Cetre. L'obra, que s'inaugurarà amb motiu de les festes de Sant Bartomeu, ha estat donada per l'artista solleric "Tòful" Colom.

La instal.lació de la peça que emula un taronger i construïda amb ferro, ha estat col.locada avui al seu lloc, tot i que posteriorment ha estat retirada. Ocuparà el lloc on fins avui hi havia un petit taronger que va ser col.locat el passat mes de març substituint un arbre similar que va ser víctima d'un acte vandàlic. El taronger ha estat replantat dins la mateixa rotonda al costat d'un altre exemplar de les mateixes característiques.

La instal.lació del monument ha suscitat polèmica a les xarxes socials entre els partits polítics representats a l'Ajuntament. L'oposició ha criticat el lloc elegit per col.locar la peça, que no se'ls hagues informat prèviament i que no quedava clar on es replantaria l'arbre que fins avui coronava la rodona.

No obstant, el batle de Sóller ha manifestat la seva gratitud al Consell de Mallorca que en les pròximes hores autoritzarà la instal.lació. Carles Simarro ha reconegut que la sol.licitud remesa a la institució insular "s'ha tramitat amb molt poc temps d'antelació per problemes administratius" però "així i tot agraïm la celeritat i la diligència amb què la tramitarà el Consell i en especial amb els seus responsables polítics".

L'escultura de "Tòful Colom" serà instal.lada al seu lloc definitiu tan aviat l'Ajuntament disposi de l'autorització del Consell de Mallorca. L'Ajuntament ahir va tramitar la petició que a hores d'ara està pendent de ser resolta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a