Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de febrer de 2020   |   03:29
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
El PAC ja pot formar metges interns residents
21/08/2019 | 17:32
El PAC, centre de formació per als nous metges
saveu.cat

El centre de salut de Sóller ha estat acreditat pel Ministeri de Sanitat com a centre docent per a la formació dels metges interns residents (MIR) que han finalitzat els seus estudis a la Facultat de Medicina.

A través d'una nota de premsa, el Govern informa que les Balears han doblat en un any l’oferta formativa de professionals de la salut de medicina familiar i infermeria d’atenció familiar i comunitària. Concretament, del curs 2018-19 al 2019-20 aquesta oferta ha passat de 41 a 70 places MIR (metge o metgessa intern resident) i de 4 a 18 places EIR (infermer o infermera intern resident). Això ha estat possible gràcies a l’increment del nombre de places de formació d’especialistes acreditades pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social,  i també per l’acreditació de nous centres docents a Mallorca i Eivissa i Formentera.

Els centres de salut docents acreditats per formar residents pel Ministeri han de complir uns criteris assistencials, investigadors i docents propis per a cada especialitat. Una vegada el resident o la resident ha escollit el centre docent, se li assigna un tutor o tutora d’Atenció Primària, que serà responsable de la seva formació, i hi mantindrà una relació continuada durant els quatre anys de residència.

A més del de Sóller,  Mallorca disposa de 15 centres docents; Menorca, de 3; i Eivissa i Formentera, de 7.

 
Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a