Diari digital de la comarca de Sˇller
Divendres, 25 de setembre de 2020   |   13:29
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en p˙blica la residŔncia dĺancians de Sˇller?


No
 
El nou helic˛pter medicalitzat
20/08/2019 | 16:16
La Serra estrena l'helic˛pter ambulÓncia
saveu.cat

Dos accidents a la muntanya, un dels quals ocorregut a les proximitats de l'embassament de Cúber, han servit per estrenar el nou helicòpter medicalitzat que ha posat en servei la Conselleria de Salut. El nou helicòpter del SAMU 061 ha intervingut per primera vegada en dues assistències medicalitzades, que es varen dur a terme ahir als municipis de Banyalbufar i d’Escorca.

L'aeronau permet l’assistència en zones remotes de les illes i el trasllat de pacients que ho requereixin en unes condicions clíniques de transport adequades fins a l’hospital de destinació. Es tracta d’un recurs sanitari d’extraordinària utilitat en un territori com les Illes Balears, amb zones muntanyoses d’accés difícil i una gran dispersió geogràfica.

L'assistència sanitària a Escorca que va requerir l'helicòpter amublància va tenir lloc l’horabaixa a uns 200 metres de l’embassament de Cúber, on una dona de 60 anys va patir un accident, amb resultat greu. La ràpida intervenció de la Guàrdia Civil i de la Unitat Militar d’Emergències, coordinada amb l’helicòpter del SAMU 061, va permetre assistir la víctima a la zona mateix i posteriorment traslladar-la a l’hospital de referència.

El nou helicòpter del SAMU 061 és un Eurocopter EC-145 medicalitzat , dotat amb els últims avenços en tecnologia i navegació, cosa que facilita l’accessibilitat dels usuaris al sistema de salut d’emergències sanitàries i la disminució dels temps a l’atenció urgent. Té el mateix equipament que una unitat de suport vital avançat (UVI mòbil).

Amb l’adquisició d’aquesta aeronau, el SAMU 061 disposa d’una flota de dos avions ambulància i dos helicòpters sanitaris. A més, forma part dels equips de prealerta en situacions de catàstrofe i incidents de víctimes múltiples i dels dispositius de risc previsible. També dona suport a l’Organització Nacional de Trasplantaments.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a