Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'agost de 2021   |   08:37
 
Enquesta  
S’han de donar facilitats per reconvertir els grans casals en habitatges unifamiliars menors de 120 metres quadrats?


No
 
El sector està format actualment per 19 taxis.
02/08/2019 | 09:08
L'Ajuntament preveu sis nous taxis
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller prepara una nova normativa per regular el sector del taxi amb el que incorpora la creació de les llicències temporals, que tendran com a finalitat cobrir la demanda del servei durant els mesos de temporada turística alta.

El regidor de Governació, Carlos Darder (PP), ha informat que la normativa “es treballarà des del consens” amb el sector implicat, en la qual també hi prendrà part la Policia Local i l’Associació Hotelera de Sóller perquè “sigui una norma que servesqui per millorar el servei”.

La normativa incorpora per primera vegada la creació de les denominades llicències temporals. Amb aquest mecanisme, durant uns mesos es preveu que hi hagi més taxis en circulació per tal de donar resposta a la demanda. Amb aquestes llicències, el municipi vol garantir una millor qualitat del servei i minvar les queixes dels clients, ha explicat Darder.

La proposta que es posarà damunt la taula serà la de crear entre cinc i sis llicències temporals que podrien estar operatives entre els mesos d’abril i octubre, el període durant el qual el taxi té major demanda. Carlos Darder ha explicat que la creació d’aquestes llicències podria incrementar fins a 25 el número de vehicles en servei, un número “que pensam pot donar resposta a les demandes que té el servei”.

Si la norma finalment veu la llum, el municipi iniciaria la tramitació de l’expedient administratiu per licitar les llicències, un fet que podria reportar importants ingressos econòmics tenint en compte els preus que es cotitzen les llicències d’autotaxi.

Es tractaria, per tant, d’una font extra d’ingressos per a l’Ajuntament.

El punt de partida de la negociació serà l’esborrany de l’ordenança del sector d’autotaxi que va elaborar l’anterior govern municipal. L’aleshores regidor Jaume Mateu (PSOE) va negociar amb el sector la redacció d’un nou marc legal per als taxis sollerics, però la norma no va arribar a ser aprovada. A partir del treball realitzat en la passada legislatura, l’equip de govern del PP-Cs presentarà als taxistes un esborrany en el qual l’Ajuntament es mostra obert a incorporar les aportacions que puguin realitzar els propis taxistes com el sector turístic de Sóller, per ser la principal font de proveïment de clients que té el sector del taxi.

Amb aquesta norma, l’Ajuntament també pretén fer front a les queixes que anualment el sector hoteler fa arribar a l’Ajuntament pels problemes que suposa per als seus clients poder contractar un taxi. Els problemes es fan més evidents durant els mesos de juliol i agost, han precisat.

L’Ajuntament no s’ha fixat un termini per a la negociació de la nova ordenança però confia que dins aquest any pugui ser elevada a aprovació plenària. L’actual marc normatiu del sector del taxi es regula mitjançant una ordenança que va entrar en vigor el febrer de 2008.

Nova centraleta

Per altra banda, el regidor de Governació ha informat que l’agrupació de taxistes està treballant per operar amb una nova centraleta telefònica. Segons ha explicat Carlos Darder, durant els caps de setmana es registren incidències “perquè hi ha moments en què ningú no despenja el telèfon”, un fet que ha generat queixes. Segons ha explicat, l’entitat treballa per canviar-se d’empresa que els proveeix el servei de centraleta telefònica per tal de subsanar els problemes que es registren els dissabtes i diumenges i acabar amb les queixes.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a