Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 4 d'agost de 2020   |   19:22
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escoląpies
Al Bell Entorn
 
L'ajut va ser aprovat ahir pel Consell de Govern.
08/06/2019 | 11:28
Sóller rebrą 60.000 euros del Govern
SaVeu

El Consell de Govern en funcions ha aprovat la concessió d'una subvenció a Sóller per executar les obres previstes en el marc del Programa del Foment de la Regeneració i Renovació Urbana i Rural. Concretament, l’Ajuntament de Sóller rebrà una ajuda de 63.043,50 euros.

Aquesta subvenció es destinarà a les obres de reurbanització en l’espai públic i als equips tècnics de gestió, després que s’hagin delimitat les àrees de regeneració i renovació urbanes (ARRU). En el cas de les obres de reurbanització, si s'escau, l'ajuntament haurà de completar l’aportació rebuda amb una inversió amb fons propis.

Una àrea de regeneració i renovació urbana és la delimitació d’una zona per tal de finançar la realització conjunta d’obres de rehabilitació d’edificis i habitatges, d’urbanització o reurbanització d’espais públics, i d’edificació en substitució d’edificis enderrocats.

Els recursos econòmics per a la subvenció aprovada avui provenen del Govern central, i són gestionats pel Govern de les Illes Balears, en el marc de l’acord entre el Ministeri de Foment i la Comunitat Autònoma per desenvolupar el Programa de Regeneració i Renovació Urbanes.

La subvenció que els municipis reben ara del Govern de les Illes Balears és una part de les ajudes totals que poden arribar a aconseguir. Així, a més de les obres de reurbanització de l’espai públic, la delimitació d’ARRU permet als propietaris privats situats a la zona rebre un ajut per a obres de rehabilitació dels seus edificis i habitatges. Aquesta subvenció pot arribar fins al 30 % del cost total de l’actuació.

En total, la inversió prevista a l’ARRU de Sóller és de 466.750 €, incloent la part privada, l’aportació del Ministeri de Foment i la de l’Ajuntament.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a