Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   07:04
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
La batalla final de la Plaça de la Constitució.
13/05/2019 | 21:23
Sóller viu un intens Firó
SaVeu

Sóller ha rememorat avui dilluns un dels capítols més importants de la seva història. Centenars de sollerics han sortit al carrer per donar vida a les tropes que l'any 1561 s'enfrontaren en cruentes batalles a diversos punts de la vall.

A primera hora del capvespre, el capità Angelats ha fet una crida a les seves tropes perquè s'havien divisat tropes enemigues. Els pagesos sollerics s'han arreplegat envalentonats per l'arenga del seu capità. Seguidament, s'han dirigit al Port on s'han produït dos enfrontaments sobre les platges de Can Generós i Can Repic.

Més tard, els moros s'han imposat en la batalla celebrada al Pont den Barona i han accedit al centre de Sóller, on han protagonitzat un espectacular saqueig a totes les cases de la Plaça, al Banc i a la Parròquia de Sant Bartomeu. Però quan el Rei Moro celebrava la victòria han aparegut novament les tropes pageses que després d'un dur enfrontament han aconseguit vèncer l'enemic.

Com cada any, el discurs final del capità Angelats i el cant de La Balanguera ha estat el moment més emotiu d'una jornada que ha finalitzat amb la processó de trasllat de la imatge de la Mare de Déu de la Victòria fins a l'església de l'Hospital.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a