Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 4 de juny de 2020   |   13:21
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Bartomeu Cabrer, concedint el guardó a Guillem Bernat.
13/05/2019 | 11:06
Premi per a Aires Sollerics
G.M.

L'agrupació Aires Sollerics ha estat una de les protagonistes de les festes. L'Associació Cultural Can Dulce va lliurar ahir el Reconeixement de Mèrits a Guillem Bernat, en representació de l'agrupació, en motiu de la celebració de complir-se els cinquanta anys d'activitat.

Aires Sollerics va realizar la seva primera ballada durant la Fira de 1969, segons va explicar l'arxiver municipal Antoni Quetglas, i va ser hereva de grups anteriors com Dansadors de la Vall d'Or o Brot de Taronger.

Durant aquest temps més de mil persones han passat per les seves files, actualment integrades per una seixantena de dansadors i sonadors. Quetglas va destacar la figura de Guillem Bernat com a dinamitzador del grup, la divulgació de la música popular i el ball de bot a nivell local, nacional i internacional, i la creació del festival folklòric Sa Mostra. També va esmentar que Aires Sollerics va voler trascendir del ball folklòric mitjançant la contribució a la creació de l'Associació Sollerica de Cultura Popular.

El president d'aquesta entitat, ubicada des de fa tres dècades a Can Dulce, Bartomeu Cabrer, no va amagar certa sensació d'endogàmia a l'hora de lliurar el premi, però durant l'acte de lliurament del guardó va realitzar un discurs en el que va justificar la trajectòria del grup i la necessitat de comptar amb un Reconeixement de Mèrits, unes paraules que foren subscrites pel nombrós públic present a la sala d'actes del centre cultural.

Aires Sollerics va obsequiar els presents amb la interpretació de diverses peces populars, totes elles relacionades amb el municipi, com l'"Havanera sollerica".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a