Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 4 de juny de 2020   |   12:29
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
La ballada que ha obert el concent de la banda
12/05/2019 | 20:47
Sóller es vesteix de fira
saveu.cat

Sóller ha viscut avui el seu dia gran. Els carrers del centre de la ciutat s'han quedat petits per acollir la gran multitud de persones que han visitat la fira de Sóller, la que ha estat l'activitat més populosa abans del Firó que se celebrarà avui.

La mostra ramadera instal·lada a Cetre ha estat un dels llocs més concorreguts on petits i adults han pogut veure diferents races de cavalls, ovelles, cabres i canaris així com el treball de col·locar les ferradures als equins. Després de la missa major oficiada a la parròquia de Sant Bartomeu, la plaça s'ha convertit en l'epicentre de la fira. La banda municipal de música ha donat la melodia amb la qual centenars de persones han omplert casetes, terrasses i llocs de venda instal.lats al centre de la vila. En aquesta ocasió no hi han faltat els polítics que no han volgut perdre's l'ocasió de donar-se un bany de multituds en plena campanya electoral per a les municipals.

Altres punts d'interès han estat l'exposició de plantes i flors al Casal de Cultura, la mostra de vehicles del carrer Cetre o els nombrosos llocs d'artesania que s'han col.locat al llarg de la Gran Via. El dia ha començat un tant cobert i les temperatures han retornay a la normalitat, un fet que ha propiciay que molta gent sortís al carrer per viure un dels dies més importants que registra Sóller al llarg de l'any.

I si avui hi havia moltíssima gent a Sóller, en comparació al de demà serà poc. Sóller viurà demà capvespre un altre simulacre de les batalles entre moros i cristians per rememorar la incursió sarraïna ocorreguda l'11 de maig de 1561. El Firó d'aquest any implementarà noves mesures de seguretat en l'ús de la pólvora i la pirotècnica, en una festa que en el seu moment àlgid albergarà a unes 8.000 persones a la plaça de la Constitució. En aquesta edició, a més, els més de cent efectius policials formats per agents de la Guàrdia Civil i Policia Local tendran entre la seva comesa aplicar la nova normativa que prohibeix el botellot. Els infractors s'enfrontaran a multes que, en els casos més greus, poden ascendir als 750 euros.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a