Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 4 de juny de 2020   |   12:50
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Un instant de la firma de l'acord, avui
07/05/2019 | 16:53
Sóller millorarà la biblioteca municipal
saveu.cat

El batle de Sóller, Jaume Servera, ha firmat avui amb el president del Consell, Miquel Ensenyat, el conveni per al desenvolupament i ordenació dels serveis bibliotecaris públics, que impulsa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. L’objectiu és actualitzar els serveis i dotacions d’aquestes infraestructures culturals, alhora que es posa ordre als serveis que ofereix el Consell dins la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

L'acord regula els serveis que presta el Consell de Mallorca a les biblioteques municipalsa través de la Xarxa de Biblioteques de Mallorca: subministrament de novetats bibliogràfiques; la coordinació del préstec interbibliotecari; el manteniment del catàleg col·lectiu del sistema insular de biblioteques; formació professional per al personal de la biblioteca; així com l’oferta d’activitats de foment de lectura a les biblioteques municipals.

El conveni també inclou mesures per millorar aquestes infraestructures culturals, com és el compromís que assumeixen els ajuntaments d’elaborar un Pla director municipal del servei de biblioteca pública en el termini de dos anys. Un document que ha d’incloure tant les estratègies de millora del servei com també estratègies de gestió –tipus de serveis que s’oferiran, política de col·lecció, gestió econòmica, coordinació amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, etc.  

Per elaborar el Pla, Sóller disposarà de l’assessorament de tècnics del Departament de Cultura. Aquest diagnòstic és fonamental perquè el Consell de Mallorca pugui crear línies d’ajudes específiques que serviran per executar les necessitats d’inversió que detectin els plans directors municipals de biblioteques.

 Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a