Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   08:15
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Un bus de passatgers amb viatgers que van drets.
03/05/2019 | 08:58
Autoritzen que els passatgers puguin anar drets
SaVeu

El Govern balear ha autoritzat a algunes línies de bus que els passatgers puguin anar drets dins el vehicle, entre les quals hi ha la 211 que connecta Sóller amb la capital insular.

L’empresa concessionària ja ha posat en pràctica aquesta autorització i, principalment a primera i darrera hora del dia, els serveis amb més demanda, ja es poden veure usuaris que bé viatgen de dret o asseguts en el passadis central de l’autobús.

La Conselleria de Transports ha fixat dues limitacions al transport de passatgers de dret. El director general de Mobilitat, el solleric Jaume Mateu, ha explicat que “només es pot viajar de dret en aquells autobusos que estiguin habilitats per fer-ho”. És a dir, que en la seva fitxa tècnica s’autoritzi aquesta pràctica ja que disposen de barres i anelles perquè el viatger pugui aferrar-s’hi.

En segon lloc, ha ressaltat Mateu, es fixa un número màxim de passatgers sense seients. El número va en concordança amb la longitud del propi autocar a raó d’un passatger per metre. Així, si el bus té una llargada de dotze metres, el número màxim de passatgers que poden viatjar drets serà de dotze. Si el bus té un lontigut de setze metres, el número de passatgers sense seients podrà ser de com a màxim setze usuaris drets.

L’autorització que ha donat el Govern afecta a un número limitat de línies de bus, ha assenyalat Mateu, ja que les que discorren per carreteres de muntanya amb traçat sinuós es manté la prohibició.

L’aixecament de la prohibició que va ser fixada fa uns anys permet als autobusos de línia regular incrementar el número de passatgers que transporta. En el cas de Sóller, la línia que presenta més saturació és la del túnel exprés, a la qual ja hi viatgen passatgers sense cadira assignada. Anys enrere aquesta pràctica va suscitar el rebuig dels propis usuaris al.legant perillositat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a