Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   07:29
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Arranca la temporada de perill d'incendi
30/04/2019 | 16:44
Punt i final a les cremes forestals
saveu.cat

La temporada d'alt risc d'incendi forestal s'inicia aquest dimecres fins al 15 d'octubre, per la qual cosa la Conselleria de Medi Ambient ha presentat aquest dimarts l'operatiu preparat per a això i ha recordat la prohibició que hi ha a Balears de no fer foc en cap terreny forestal ni a menys de 500 metres d'aquests.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, gran part dels mitjans establerts per a la campanya estival de 2019 han estat desplegats anticipadament des del dia 15 d'abril a totes les Illes.

Amb això es pretén donar resposta al risc especial que presenta enguany la vegetació, vista l'absència de precipitacions que es pateix al llarg de l'hivern passat i aquesta primavera.

Des que va començar al 2019 fins al 28 d'abril, a Balears s'han produït 36 sinistres en què han cremat 14,97 hectàrees respecte del 2018, quan hi va haver 20 sinistres, amb 3,08 hectàrees afectades.

La conscienciació i responsabilitat ciutadana és vital, ja que al voltant del 90 per cent dels incendis s'originen per causes antròpiques, ja sigui tant per negligències o accidents com per causes intencionades. Per això, des de la Conselleria recorden que s'ha de tenir una cura especial durant aquests mesos amb les burilles de cigarrets, l'ús de maquinària, les cremes de restes vegetals i l'ús de material pirotècnic.

Enguany, per reforçar la seguretat dels treballadors, entren a formar part de l'operatiu dues noves autobombes a la flota dels mitjans terrestres. S'han comprat mascaretes de doble filtre per prevenir els efectes dels gasos durant l'extinció dels incendis.

A més, ja és el segon any que els treballadors poden comptar amb un preparador físic en cada illa. Pel que fa a la comunicació, s'han comprat noves emissores, s'han instal·lat noves càmeres de vigilància i s'ha actualitzat l'aplicació del seguiment de flotes de l'operatiu d'extinció, fet que permet un millor seguiment en temps real del posicionament de tots els equips durant l'extinció de l'incendi.

Finalment, cal destacar que des de la Conselleria s'han dut a terme tasques de millora en els diferents centres de treball per millorar les condicions i que ja es disposa de la cessió de l'edifici de Serveis Insulars de sa Coma a Eivissa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a