Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   08:03
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
Una de les naus de la cooperativa sollerica.
26/04/2019 | 12:43
El Govern deixa la cooperativa sense els 300.000 euros de l’ecotaxa
SaVeu

Bofetada del Govern a la cooperativa agrícola Sant Bartomeu. Dos anys després d’haver-li concedit una ajuda de 300.000 euros a través de l’ecotaxa turística, l’administració autonòmica finalment ha fet marxa enrere i ha remès un ofici a l’entitat agrària en el que li comunica que finalment li denega l’ajuda.

En el si de la cooperativa ha caigut com una poalada freda, ja que l’important projecte que preveia executar amb el finançament de l’ecotaxa queda en via morta per falta de recursos. L’entitat que presideix Miquel Gual va concórrer, amb altres cooperatives balears, al repartiment dels recursos de l’ecotaxa turística l’any 2017, amb un projecte amb el qual preveia crear una nova sala blanca per a l’embotellat de l’oli i l’envasat dels pots d’oliva de taula. El projecte preveia habilitar l’espai i l’adquisició de la maquinària d’envasat.

Segons han informat fonts de la institució agrària, el Govern ha remès aquests dies una comunicació en la que explica que no pot concedir-li l’ajuda “per contravenir la normativa de la Unió Europea” perquè suposaria subvencionar una indústria, un fet que no ha caigut gaire bé a la cooperativa que durant dos anys ha estat preparat documentació i projectes d’acord amb les instruccions que li han anat donant els tècnics del Govern amb la finalitat d’accedir a l’ajuda que ara ha estat anul.lada.

Precisament ahir migdia la conselleria d’Hisenda, Catalina Cladera, va visitar la cooperativa en qualitat de candidata del PSOE al Consell de Mallorca. També va visitar Estel Nou i Fet a Sóller.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a