Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 1 de juny de 2020   |   06:13
 
Enquesta  
Haurien d’obrir ja les instal.lacions esportives de Sóller, tal i com permet la normativa?


No
 
La demolició d'un dels xalets de Llucalcari, l'any 2010.
25/04/2019 | 18:00
Nova indemnització pels xalets de Llucalcari
SaVeu

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Deià hauran d’afrontar el pagament d’una nova indemnització al propietari d’un dels xalets de Llucalcari que foren esbucats. El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha donat la raó a la propietat i ha condemnat l’administració al pagament de quasi mig milió d’euros.

Concretament, l’Ajuntament de Deià abonarà 120.000 euros i la resta l’assumirà la institució insular. En la seva sentència, el jutge entén que els propietaris varen edificar l’immoble en disposar d’una llicència municipal d’obres que, anys més tard, fou anul.lada com a resultat d’un llarg litigi entre l’Ajuntament de Deià i el Grup d’Ornitologia Balear (GOB).

Aquesta construcció és una de les quatre que es varen edificar l’any 1986 a les proximitats de Llucalcari. Les obres comptaven amb una llicència municipal que venia avalada per un informe vinculant de l’antiga comissió de Patrimoni Històric Artístic del Govern. Però quatre anys més tard, el GOB va denunciar que la llicència s’havia atorgat de manera irregular.

El llarg litigi judicial va finalitzar amb la condemna de l’Ajuntament, que juntament amb Consell i Govern, es va fer càrrec del cost de demolició dels quatre habitatges. Posteriorment, els antics propietaris han reclamat indemnitzacions, basant-se en què les cases disposaven de llicència d’obres, que fins ara s’han resolt a favor dels demandants.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a