Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   22:51
 
Enquesta  
Han d’acceptar els ajuntaments la proposta del Govern central de cedir el superàvit a canvi de poder-ne gastar el 35% durant 2020 i 2021?


No
 
L'acte de presentació celebrat ahir dimecres a l'Ajuntament.
11/04/2019 | 18:18
Un nou format per a la cursa de muntanya
SaVeu

La Cursa de Muntanya Vall de Sóller celebrarà enguany la seva vintena edició amb nombroses novetats. Sota l’organització del nou Club Atletisme Sóller - Tòfol Castanyer, l’esdeveniment arribarà el diumenge 5 de maig amb un nou recorregut, un nou format, emmarcat en un petit programa d’activitats i sota la regulació de la Federació d’Atletisme.

Dimecres capvespre, la Sala Magna de l’Ajuntament va acollir la presentació. L’acte va comptar amb la presència del director de la cursa, Tòfol Castanyer, del president del nou club organitzador, Llorenç Seguí, del responsable tècnic de la prova, Toni Josep Sosa, del batle de Sóller, Jaume Servera, i del president de la Federació Balear d’Atletisme, Biel Gili.

En la seva intervenció, Castanyer va fer un petit repàs a la història de la cursa. Seguidament, va explicar que l’edició d’enguany s’organitzarà sota la supervisió de la Federació Balear d’Atletisme, abandonant la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada. Tòfol Castanyer va dir que els fets ocorreguts a l’edició de l’any passat foren el desencadenant de la decisió: “No entenem la manera de fer les coses de la Federació de Muntanyisme. La cursa de l’any passat va tenir unes connotacions negatives que ens varen deixar un mal sabor de boca”. I va afegir: “Teníem vàries possibilitats: deixar de fer la cursa, cedir a les pressions de la Federació de Muntanyisme i a la seva manca d’ideals, o canviar de Federació, ja que la nova normativa del Consell Superior d’Esports així ho permet”. En aquest sentit, va afegir que el canvi de federació ha propiciat “deixar d’organitzar-la amb el Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES) i crear un nou club d’atletisme”.

Castanyer també va explicar que un dels objectius d’aquesta nova etapa és tornar a l’essència que tenien les curses fa vint anys: “La inscripció de la cursa tendrà un preu de 10 euros en la que regalarem l’assegurança d’un dia. Nosaltres no estam d’acord amb el que s’estan convertint les curses en l’actualitat, en la que molta gent es forra”.

El nou Club Atletisme Sóller - Tòfol Castanyer estarà presidit per Llorenç Seguí. En la seva intervenció Seguí va dir que “s’ha creat un club per poder tenir l’autonomia d’organitzar curses” i que l’adopció del nom de Castanyer s’ha fet “perquè és l’estendard de l’atletisme solleric”.

El batle de Sóller, Jaume Servera, va admetre haver rebut pressions perquè la cursa es seguís organitzant a través de la Federació de Muntanyisme. No obstant això, va indicar que “des del primer moment l’Ajuntament es va posicionar al costat d’una organització promoguda per gent de Sóller, que també eren els que tenien la raó”.

El nou recorregut

El nou itinerari presenta un recorregut de 25 quilòmetres i un desnivell de 1.800 metres, amb l'ascensió a l'Ofre, Na Franquesa i Sa Rateta, passant pel Barranc de Biniaraix en sentit ascendent i pel Camí Vell del Barranc en sentit descendent.

A més, s'ha preparat una cursa de promoció d'uns deu quilòmetres per a atletes populars, així com curses infantils no competitives pel dia abans de l'esdeveniment.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a